Confruntaţi cu lucrări la infrastructura de utilităţi şi la drumurile naţionale din judeţul Sibiu, reprezentanţii Turului (6 – 10 iulie) au anunţat modificarea traseului Etapei nr. 3 Ambient. Iniţial startul caravanei cicliste era programat să aibă loc în Biertan, însă lucrările care se derulează pe parcursul acestui an au determinat comitetul de organizare să mute startul la Mediaş, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

În ciuda scăderii numărului de kilometri de la 480 la 450, gradul de dificultate al Turul Ciclist Sibian  va creşte în paralel cu doza sa de spectaculozitate. Acest lucru se explică prin faptul că cei 160 de sportivi participanţi vor trece linia de sosire a ETAPEI NR. 3 AMBIENT în Păltiniş, la o altitudine de 1442 m,  mai mare decât cea planificată iniţial. Prima propunere de sosire a ETAPEI NR. 3 AMBIENT era Jina (1003 m).

Celelalte etape au rămas neschimbate:

Etapa NR. 1 POLISANO: Poplaca – Sibiu
Etapa NR. 2: Sibiu – Mediaş – Sighişoara – Agnita – Cincu – Avrig
Etapa Nr. 3 AMBIENT: Mediaş -Bârghiş – Şeica Mare – Ocna Sibiului – Cristian – Sălişte – Poiana Sibiului – Jina (1003 m)
Etapa NR. 4 CON A: Contratimp individual în centrul istoric al Sibiului
Etapa NR. 5 BANCA CARPATICA: Sibiu – Cisnădioara – Cisnădie – Sadu – Avrig – Bâlea Lac (2035 m).

Turului Ciclist al Sibiului este ultima competieţie românească de şosea afiliată la Uniunea Ciclistă Internaţională de la Geneva, cu categoria internaţională 2.2.

Turul Ciclist al Sibiului 2011 este organizat de Clubul Sportiv Sibiu Sport Project, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu şi al Consiliului Judeţean Sibiu, şi va avea loc în perioada 6 – 10 iulie a acestui an.

Turul a fost gândit să se desfăşoare pe trasee care combină segmente de teren plat cu spectaculoase segmente montane şi sosiri în căţărare.  Etapele au următoarele caracteristici: o etapă de contratimp pe echipe, o etapă dedicată sprinterilor, două etape de munte cu sosiri în căţărare, una la peste 2000 de metri, un contratimp individual de 4 km în centrul istoric al Sibiului, 9 vârfuri de categorie A, B, C şi Specială şi 8 sprinturi intermediare.

Nu mai puţin de 25 de echipe au fost înscrise de organizatori în Turul Ciclist al Sibiului, care a atras atenţia prin diversitatea etapelor şi a reliefului, prin gradul de dificultate şi prin premiile puse în joc (26.000 euro şi 212 puncte UCI). Echipe cicliste participante provin din 13 ţări: Luxemburg, Italia, Bulgaria, Franţa, Grecia, Belgia, Ucraina, Serbia, România, Ungaria, Polonia, Germania şi Turcia.

Pantru mai multe detalii despre Turul Ciclist al Sibiului accesaţi site-ul competiţiei www.ciclism.sibiu.ro, site-ul UCI www.uci.ch şi lista competiţiilor continentale http://www.ucieuropetour.com/templates/UCI/UCI1/layout.asp?MenuId=MjA2Ng&LangId=1.