Printre avantaje, Vâlcea este aproape de București: ajungi din Capitală în trei ore cu mașina, jumătate de drum fiind parcurs pe autostradă. Cu bicicleta… depinde de antrenament!

Alt atu: județul are zeci de kilometri cu trasee  numai bune de pedalat. Spre deosebire de alte zone la fel de atrăgătoare pentru cicliștii amatori, în Vâlcea poți combina mersul pe bicicleta cu vizitatul obiectivelor turistice. Poți profita de o astfel de excursie în weekendul 21-22 mai, de Sf. Constantin și Elena.

Pentru vizitarea zonei pe bicicletă, îți ajung două zile. Experiența te costă în jur de 250 de lei dacă apelezi la serviciile unei agenții de cicloturism, cum este ENJOY Transylvania, se arată într-un comunicat al agenţiei. În prețul ”biletului” sunt incluse transportul din București, închirierea unei biciclete, un ghid național autorizat, masă, cazare și transfer de bagaje.

Ouă pietrificate ale unor creaturi preistorice, ”cule” menite să reziste atacurilor turcilor și cântecele păsărilor care amintesc de chemarea nopții… Județul Vâlcea este ofertant atât pentru călătorul clasic, dornic să viziteze zona cu cele mai multe mănăstiri din țară, cât și pentru cel care caută legenda și misticul.

Așa vei afla adevărul despre trovanții din localitatea Costești, pietre despre care se spune că-și măresc dimensiunea după ploaie. Sau sunt ouă pietrificate ale unor creaturi dispărute? Tot în județul Vâlcea poți pedala printre cele mai strâmte chei în calcar din țară, Cheile Bistriței. Sau te poți răcori după pedalat în vestitele cule de la Măldărești, construite de boiernașii vâlceni pentru a se apăra de incursiunile turcilor.

Rezervă un loc în excursie pe site-ul agenţiei şi tot acolo află şi despre alte oferte de tururi cu bicicleta în Bucureşti şi în ţară.

Foto: Enjoytransylvania.ro