Fetelor de la Velobello le-a venit ideea de a organiza Skirtbike, plimbarea biciclistelor şic, eveniment aflat la a doua ediţie (29 mai, ora 15:30, Piaţa Revoluţiei). Băieţilor de la Bicla.ro le-a venit ideea de a le învăţa pe fete să pedaleze. Alături de Simcute, ne-am pus bicicletele la bătaie şi am pornit cursurile.

De luni şi pînă azi, am învăţat vreo 10 fete să folosească maşinăria numită bicicletă. Unele dintre ele mai pedalaseră în copilărie, dar de atunci nu mai puseseră mîna pe ghidon. Altele începuseră să înveţe alături de rude sau prieteni care însă s-au avut suficientă răbdare. Alte fete pur şi simplu nu încercaseră niciodată.

Am avut cursante de 20, 30 şi chiar 50 de ani. Au fost unele fete timorate, dar şi unele curajoase. În afară de observaţiile tehnice, ne-am dat seama că reţeta e simplă: voinţă, puţin curaj şi perseverenţă. Le-am înconjurat pe biciclistele amatoare cu sfaturi, glume, încurajări. Se pare că ideea noastră a dat rezultate bune, din moment ce, la finalul fiecărei lecţii, priveam relaxaţi cum fetele pedalează singure prin parc.

Au fost multe solicitări de participare la promoţia noastră, dar timpul nostru a fost limitat şi n-am putut onora toate cererile. Dar, cine ştie, poate vom reveni şi după Skirtbike, într-o formulă îmbunătăţită, pentru a-i învăţa să pedaleze şi pe băieţii şi pe copiii care încă nu ştiu. Important este să creştem numărul bicicliştilor din capitala europeană Bucureşti!

[poll id=”6″]