Categories
Plimbări Video

VIDEO Mai multe bicicliste în Bucureşti, graţie lecţiilor de pedalare

Pentru a pregăti bucureştencele pentru Skirtbike, le-am promis că le învăţăm gratuit să pedaleze. Sfaturile noastre au dat roade şi astfel am mărit numărul biciclistelor din Capitală.

Fetelor de la Velobello le-a venit ideea de a organiza Skirtbike, plimbarea biciclistelor şic, eveniment aflat la a doua ediţie (29 mai, ora 15:30, Piaţa Revoluţiei). Băieţilor de la Bicla.ro le-a venit ideea de a le învăţa pe fete să pedaleze. Alături de Simcute, ne-am pus bicicletele la bătaie şi am pornit cursurile.

De luni şi pînă azi, am învăţat vreo 10 fete să folosească maşinăria numită bicicletă. Unele dintre ele mai pedalaseră în copilărie, dar de atunci nu mai puseseră mîna pe ghidon. Altele începuseră să înveţe alături de rude sau prieteni care însă s-au avut suficientă răbdare. Alte fete pur şi simplu nu încercaseră niciodată.

Am avut cursante de 20, 30 şi chiar 50 de ani. Au fost unele fete timorate, dar şi unele curajoase. În afară de observaţiile tehnice, ne-am dat seama că reţeta e simplă: voinţă, puţin curaj şi perseverenţă. Le-am înconjurat pe biciclistele amatoare cu sfaturi, glume, încurajări. Se pare că ideea noastră a dat rezultate bune, din moment ce, la finalul fiecărei lecţii, priveam relaxaţi cum fetele pedalează singure prin parc.

Au fost multe solicitări de participare la promoţia noastră, dar timpul nostru a fost limitat şi n-am putut onora toate cererile. Dar, cine ştie, poate vom reveni şi după Skirtbike, într-o formulă îmbunătăţită, pentru a-i învăţa să pedaleze şi pe băieţii şi pe copiii care încă nu ştiu. Important este să creştem numărul bicicliştilor din capitala europeană Bucureşti!

[poll id=”6″]

6 replies on “VIDEO Mai multe bicicliste în Bucureşti, graţie lecţiilor de pedalare”

Se faceau acum cativa ani cursuri de innot, instructorul prefera ca si in acest caz fetele. Mai “scapa” cate o mana “neintentionat” pe o fesa, mai sus, mai jos…

Îţi înţeleg frustrarea, dar aici este vorba despre un eveniment dedicat fetelor. Oricum, e bine să ai o iubită pentru a face ce descrii tu mai sus.

Fii cuminte şi citeşte cu atenţie textul.

Comments are closed.