Categories
Plimbări

Plimbarea mongolă din Bucureşti

Ce legătură e între Mongolia şi Bucureşti? O plimbare cu bicicleta, pentru popularizarea şi sprijinirea participării primei echipe româneşti la Mongol Rally, cea mai mare cursă caritabilă din lume.

La Mongol Rally, sunt 420 de echipaje şi unul este din România. Patru băieţi şi o fată vor străbate jumătate de Glob într-o ambulanţă, pe care o vor dona la destinaţie. Pe drum, vor încerca să ajute oamenii din punct de vedere medical şi vor lua persoane care fac autostopul.

Pentru a sprijini această iniţiativă, se va organiza un mic marş cu bicicletele în 9 iulie în Bucureşti. Plecarea este la ora 11, din Parcul Izvor, sosirea va fi la Atelierul de Producţie, pe Splaiul Unirii.

Echipajul românesc va pleca în 25 iulie spre Ulan Bator. Vor parcurge 16.000 km şi vor traversa cinci lanţuri muntoase, trei deşerturi şi 20 de ţări.

Au avut sponsori, dar banii s-au cam terminat pe pregătirea lor şi a ambulanţei. Dacă poţi dona o sumă de bani sau un obiect care crezi că le-ar fi util, vino la plimbarea din 9 iulie!

Variante concrete de ajutor:

  1. Donaţie către ONG-ul Paramongols
  2. Cumpără un tricou sau un portofel
  3. Licitează pentru una dintre provocările de pe traseu
  4. Adoptă o bucată din ambulanţă
  5. Adu o lanternă, o canistră sau altceva ce le-ar putea fi de ajutor

Detalii mai sunt pe site-ul oficial, pe pagina de Facebook a ONG-ului şi pe pagina de Facebook a plimbării cu bicicletele.

Notă: Bicla.ro nu organizează această plimbare, ci doar o popularizează.