Ziua cartierului Uranus de sîmbătă, 25 iunie, începe cu un tur al cartierului, pe biciclete. Se porneşte pe traseu la ora 16.Cei care doresc să închirieze o bicicletă pot apela la Asociaţia Bate Şaua să Priceapă Iapa. Pe pagina de Facebook a evenimentul, George Culda, preşedintele asociaţiei, precizează:

Asociatia BateSaua ofera celor interesati pentru acest eveniment biciclete de inchiriat de la sediul din Sos. Iancului 100. Pretul este de 70 lei pentru o bicicleta, de sambata pana luni. Bicicletele se pot inchiria sambata intre orele 10.00 – 15.00 de la sediu, cu un telefon de rezervare la Silviu: 0729 900902, parola „Uranus” pentru a obtine pretul preferential http://www.batesaua.ro/inchirieriMTB/

Vă stau la dispoziţie şi alte variante de închirieri.

Sîmbătă sunteţi aşteptaţi la dezbateri, muzică şi proiecţii ale proiectelor Centrului laBOMBA.

Zona Rahova-Uranus reprezintă punctul final pe harta diametralei Buzeşti-Berzei, actualmente fiind ultima rămăşită a vechiului cartier Uranus, zonă reprezentativă pentru istoria vechiului Bucureşti (reprezentată astăzi prin clădiri de patrimoniu precum Vama Antrepozite, Bursa Mărfurilor, Fabrica de Bere Bragadiru, Palatul Bragadiru). Procesul agresiv de gentrificare (evacuari, demolari, distrugerea patrimoniului, constructii inadecvate, pericolul ghetoizarii sociale), cumulat cu precedentul distrugerii zonei Buzeşti-Berzei, ne determină să formulăm acum, impreuna, o poziţie si o alternativa viabila.