Duminică, 5 iunie, peste 500 de biciclişti au luat startul în cea mai disputată întrecere între firme desfăşurată pe traseul de biciclete din Pădurea Băneasa. Skoda Velo Challenge eeste prima competiţie mountainbike de tip ştafetă din România, ce se adresează companiilor.

Echipele sunt formate din 4 biciclişti şi fiecare membru a avut de parcurs un traseu de aproximativ 10 km, pe drum forestier, macadam, poteci şi şosea.

Team building

La ora 11, cele 140 de echipe înscrise în competiţie erau pregătite de start, cu multe emoţii şi nerăbdare să cunoască ce traseu au pregătit organizatorii Mbike, cu sprijinul lui Daniel Sărdan, artizanul celui mai popular concurs de biciclişti, Prima Evadare.

Aproape toate echipele purtau cu mândrie tricouri imprimate cu sigla companiei şi se uitau în jur să-şi cunoască mai bine concurenţii.

Deja din start am simţit aerul de competiţie în categoria IT, unde s-au înscris peste 20 de firme, cel Financiar, unde aproape fiecare Bancă şi-a trimis biciclişti reprezentanţi sau în Telecomunicaţii, unde Orange şi-a sporit şansele de câştig prin înscrierea a 12 echipe.

Fiind un concurs pentru amatori, majoritatea dintre cei înscrişi erau la prima competiţie, ceea ce a solicitat organizatorii să asigure un traseu bine marcat, voluntari în puncte cheie, transport de backup pentru cei accidentaţi şi o desfăşurare în siguranţă a schimbului de ştafetă.

Traseu pentru începători şi experimentaţi

Traseul Skoda Velo Challenge a fost o combinaţie perfectă pentru scopurile competiţiei:

  • suficient de tehnic pentru a oferi adrenalină celor care îl parcurgeau în viteză
  • variat şi pitoresc pentru a te bucura de peisaj
  • dificil pentru unii începători, care s-au resimţit după cei 10 km de pedalat

A început cu şosea, s-a intrat pe drum forestier, apoi poteca sinuoasă prin pădure, o ieşire scurtă în câmp urmată de câteva sute de metri pe marginea unei căi ferate, pentru a intra din nou şerpuit în Pădurea Băneasa. Ploile de săptămâna trecută au făcut ca traseul să aibă porţiuni cu noroi alunecos, ceea ce a solicitat atenţia şi îndemânarea bicicliştilor: unii au ocolit cu atenţie bălţile, mulţi au mers pe lângă bicicletă, însă au fost câţiva care nu au coborât din şa tot traseul, iar asta i-a ajutat la timpul final al echipei.

Eroul meu este un biciclist căruia i s-a rupt lanţul în prima parte a traseului şi a ales să alerge pe lângă bicicletă până la final , pentru ca echipa să nu fie descalificată şi pentru a permite şi coechipierilor să concureze.

Cu speranţa continuităţii

Au fost premiaţi câştigătorii din fiecare industrie, cât şi echipele masculine, feminine şi mixte. Cel mai bun timp a fost adjudecat de echipă Renault Dacia Sport -€“ 1h 58 min, iar unul dintre premii este un weekend cu Skoda Yeti, astfel încât echipa de la Dacia s-a amuzat teribil din cauză că vor avea ocazia să testeze concurenţa.
La feminin, echipa Orange a parcurs traseul în 2h 55 min, timpul limită fiind de  4h.

Velo Challenge a fost despre pasiune, întrecere, teamwork, emoţie, adrenalină şi bucuria trecerii liniei de sosire. Toţi participanţii au primit diplome şi medalii pentru a marca reuşita lor la acest concurs.

Ca şi ale competiţii adresate companiilor şi mai ales celor ce sunt susţinute financiar de un singur brand, sperăm să existe continuitate şi în anii următori. Concursul a fost foarte apreciat şi e clar că bicicliştii corporatişti sunt o specie aparte, pe cale de apariţie.