Categories
Evenimente Foto

FOTO Pentatlonul urban de toamnă

Sinteza primului pentatlon de biciclete din România, în mult text și cîteva imagini bine alese. Chiar dacă ați participat sau nu, merită să aflați cum a fost.

A fost un eveniment senzațional, bine organizat și cu o mulțime de participanți. Nu pot decît să las comunicatul de presă al Asociației Green Revolution să vorbească:

“I’Velo Bike Day”, primul pentathlon din Romania dedicat exclusiv biciclistilor, si cel mai importat eveniment velo de ciclism urban, a avut loc sambata, 22 octombrie 2011, la Bucuresti. Evenimentul a fost organizat de Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank.

“I’Velo Bike Day” marcheaza incheierea editiei 2011 a celui mai important program de bike-sharing gratuit din Romania, I’Velo, si sarbatoreste incheierea cu succes a sezonului velo: in cele doua sezoane anuale de pana acum, peste 550.000 de romani au pedalat pe bicicletele I’Velo, in cele cinci orase care fac parte din proiect: Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi si Constanta.

Distractie si biciclete de top la un eveniment unic in tara

Pentathlonul “I’Velo Bike Day” a avut loc in Parcul Herastrau si in Parcul Izvor si a cuprins: un tur ciclist pe traseul Piata Charles de Gaulle – Parcul Izvor, competitii velo in Parcul Izvor, expozitie de biciclete, premii, distractie si voie buna. Intrarea a fost libera iar participantii s-au inscris in prealabil pe www.ivelo.ro.

Peste 200 de persoane au participat la probele pentathlonului iar pentru cei fara bicicleta proprie, organizatorii au pus la dispozitie biciclete I’Velo, inchiriate gratuit timp de opt ore.

Probele pentathlonului “I’Velo Bike Day” au fost:

Proba I: I’Velo Tour (Parcul Herastrau – Charles de Gaulle – Bulevardul Aviatorilor – Piata Victoriei – Calea Victoriei – Bulevardul Natiunile Unite – Parcul Izvor)
Proba II: Tricks – indemanare si forta;
Proba III: Slow Bike – echilibru la viteza cat mai mica;
Proba IV: Spinning – coordonare/adaptare/forta pe biciclete profesionale de sala;
Proba V: Puzzle – tehnica pentru intretinerea bicicletelor.

Lansarea audioghidului Raiffeisen Bank pentru biciclisti

Raiffeisen Bank a lansat, in cadrul conferintei de presa de la “I’Velo Bike Day”, ghiduri audio pentru Bucuresti, Iasi, Brasov, Cluj-Napoca si Constanta. Ghidurile contin descrieri ale unor trasee tematice, special alcatuite pentru a fi parcurse pe bicicleta in cele 5 orase in care exista centre I’Velo.

In total este vorba despre 15 trasee si peste 70 de obiective turistice descrise in nota personala de 5 bloggeri cunoscuti, cu ajutorul istoricului Adrian Majuru. Fiecare dintre cei 5 si-a ales cate un oras, pe care l-a vizitat cu bicicleta si apoi l-a descris in audioghid. Cristi China-Birta („Chinezu”) descrie un traseu din Cluj-Napoca, Adrian Ciubotaru unul din Iasi, Cabral unul din Brasov, Mihai Dobrovolschi unul din Bucuresti, iar Gabi Macovei un traseu din Constanta.

Ghidurile audio sunt disponibile gratuit tuturor, localnici sau turisti, pe site-ul www.orasulpebicicleta.ro.

“Am creat audioghidul cu gandul la povestile nestiute ale oraselor frumoase ale Romaniei. Bucurestiul, Brasovul, Clujul, Iasiul, Constanta au istorii impresionante, spuse frumos in audioghid si pe care le poate asculta oricine pe site sau descarcandu-le pe un player mobil. Este felul nostru de a-i convinge pe oameni ca o plimbare pe jos sau cu bicicleta ii poate ajuta sa descopere locurile frumoase pe langa care trec zilnic, fara sa le acorde atentie. Si este inca un mod in care ii incurajam sa foloseasca bicicleta ca mijloc de transport nepoluant” a declarat Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank.

Audioghidul reprezinta etapa finala a proiectului Raiffeisen Bank „Orasul pe Bicicleta”.

Invingatorii “I’Velo Bike Day” au plecat acasa cu cele mai tari biciclete

Locul I al pentathlonului fost castigat de Daniel Neagu, 21 de ani, din Constanta, care a primit titlul de “Cel mai bun Biciclist Urban al anului 2011”. El a venit in Bucuresti special pentru competitia “I’Velo Bike Day” si a reusit sa castige o bicicleta Velorbis Student Classic Baloon: “Nu ma asteptam sa castig, desi speram acest lucru. Toate probele au fost ok, ca dificultate. Cea cu stegulete a fost insa mai grea, pentru ca a trebuit sa iau steguletele alternativ. Am venit special din Constanta pentru acest eveniment si sper ca astfel de concursuri sa se organizeze si in alte orase, chiar si la noi. Bicicleta i-o daruiesc prietenei mele, Cristina”.

Locul al II-lea, o bicicleta Stevens 6S, a fost castigat de Valentin Umbres, din Bucuresti, care a declarat ca “acest premiu este pentru mine o surpriza extraodinara”.

Locul al III-lea, o bicicleta Stevens 4S, a fost obtinut de Cristian Calin, tot din Bucuresti, care a declarat ca in fiecare zi parcurge pe bicicleta intre 20 si 25 de kilometri, spre serviciu sau in plimbare iar “masina nu am si nici carnet de conducere. Nu ma tenteaza”.

In afara castigatorilor clasati pe primele 3 locuri, juriul i-a premiat si pe ciclistii de pe locurile 4 – 10. Ei au primit drept premii biciclete DHS Leisure.

Seria de premii oferite la “I’Velo Bike Day” a fost completata prin tragerile la sorti, organizate de Raiffeisen Bank, in cadrul carora au fost acordate 4 genti pentru portbagaj, 4 aparate mp3 player si o bicicleta galbena de oras, marca DHS City Bike. Bicicleta a fost castigata de o fetita de 11 ani, Andreea Mateescu, din Bucuresti.

Foto: Simcute