Plimbarea Burta jos! iniţiată de Alina Gorghiu îmi place pentru că, după ce dau burta jos, trebuie să lucrez să o pun la loc, pentru ediţia următoare.

O astfel de plimbare nu se leagă neapărat de mărimea burţii, ci de un spirit anume şi de promovarea mersului pe bicicletă inclusiv cu scopul de a slăbi.

Au fost în jur de 500 de oameni în 24 septembrie în Parcul Izvor. S-au înscris la tombolă, au socializat şi au plecat într-o coloană colorată şi extrem de lungă spre Mogoşoaia.

Ritm destul de lent al pedalării, dar la ieşirea din Bucureşti am început să ne mişcăm mai cu talent. Poliţia a ţinut automobilele pe loc, iar şoferii păreau spectatori la o procesiune ciudată. N-au lipsit claxoanele şi aplauzele şi parcă n-au mai fost atît de multe înjurături ca pe vremuri.

La Mogoşoaia, am fost întîmpinaţi cu ritmuri tribale şi apă. Am zăbovit pe acolo şi ne-am întors spre Capitală. Din păcate, a existat un incident ce a implicat un biciclist şi o biciclistă, sub podul Constanţa, dar amîndoi sunt în regulă acum din punct de vedere medical.

Tombolă, mulţumiri şi zîmbete şi ne-am împrăştiat spre case, terase şi spre alte trasee cu bicicleta. Parcă n-ar strica să existe un astfel de eveniment lunar, nu-i aşa?

Foto: Alex Burlacu