Categories
De toate

Bicicliștii sunt automobiliști neterminați

Un instructor de la o școală de șofer mă numește “nenorocit” și un dîmbovițean mă claxonează la derută. Sunt două semne că s-a făcut frig și că țăranii și-au luat conservele la călărit.

Încă se mai poate pedala. E friguleț, dar vorba lui Ceașcă, mai pui o haină pe tine și e în regulă. A fost mai frig dimineață, la dus, azi, decît seara la întors.

În schimb, văd că sunt zile cînd șoferii sunt cuminți și toleranți și altele în care… Sau poate e din cauză că, odată terminat sezonul agricol, țăranii s-au suit în mașini și parcurg orașul de la sud la nord și de la est la vest.

Două de azi, din trafic:

1. Instructorul de la școala de permise, așezat în dreapta șoferului, urlă după mine, după ce trec de intersecția de la Leu. Din scuipatul lui, am înțeles doar că bicicliștii trebuie să acorde prioritate mașinilor în intersecție. Hm, eu știam că suntem egali în trafic, numai să respectăm semnele de circulație. Pentru el era Cedează trecerea.

2. Șoferul cu număr cu DB mă claxonează pe Pasajul Basarab. Ciudat, era liber, nu avea de ce. L-am ajuns din urmă, normal, pe la Titulescu. L-am întrebat respectuos wazzup. Mi-a zis că n-am voie pe pasaj cu bicicleta. L-am întrebat dacă s-a făcut porumbul anul ăsta. Am plecat apoi, pentru că aveam preocupări diferite: eu să mă deplasez, el să stea în coloană la semafor.

Viața e greu uneori din șa, dar de aia e frumoasă în acest oraș: inima îți bate, spiritul îți e liber, e o adevărată plăcere să respiri o citadelă europeană.

Foto: Adevărul

4 replies on “Bicicliștii sunt automobiliști neterminați”

Foarte posibil sa existe biciclisti care au mers pe bicicleta in zece ani mai mult decat mine in patruzeci. Dar am invatat si eu cate ceva mai ales in ultimii ani : in trafic chiar daca presupui ca ai dreptate, prioritate, este mai bine sa-ti vezi cu calm si rabdare de drumul tau si sa nu te rastesti la soferii imbecili ! Risti sa “primesti” in loc de raspuns o bata de baseball in cap (sau casca) pe neasteptate si sa ramai “cu dreptatea” intins pe asfalt !
Trebuie sa recunosc totusi ca tot mai multi soferi acorda mai mult respect biciclistilor in trafic.

Am spray cu piper, numai 10 lei costă un flacon.

Multi cetateni mai rurali cu educatie de maidan automobilisti cu masini Germane in fost mic Paris.Dar ce spun eu educatie de fapt fara.”Vorba aia ai BMW esti smecher”.Nu ca as avea ceva cu oameni care au masini nemtesti.Ma refer strict la cei”smecheri”(badarani),baieti de bani gata,(acestia dau semnale acustice aiurea si se grabesc nicaieri)oameni atat de importanti care pentru 2 stati de tramvai trebue sa se deplaseze cu masina propietate personala.Si cei care vor sa coboare din masina cu bata n-au decat sa o faca.

Comments are closed.