În cartea Bikenomics, Elly Blue vrea să arate că folosirea bicicletei în oraș poate duce la un stil de viață orientat către bunăstarea individului, atît fizică, dar și psihică și economică. Cartea spune poveștile unor oameni, organizații și orașe care investesc în transportul pe două roți. Volumul este focalizat pe America de Nord, dar se pot trage de acolo învățăminte folositoare și pentru restul lumii.

Într-un interviu recent, autoarea declară că se vor schimba stereotipurile din jurul ciclismului urban și că vom asista chiar la o revoluție. Iată cele mai importante idei din interviu:

  • În ultimii 70 de ani, am investit atît de mult într-un sistem în care trebuie să conduci o mașină încît acum este foarte logic pentru oameni să vrea să conducă o mașină.
  • Condusul unui automobil este unul dintre cele mai stresante lucruri pe care le face omul modern, mai ales din cauza traficului infernal.
  • Pentru o persoană care locuiește într-un cartier sărac și care face naveta, o bicicletă este o unealtă la fel de folositoare ca pentru orice alt individ care are o profesie bine plătită.
  • Va exista o revoluție, pe măsură ce orașele îmbrățișează ciclismul urban și pe măsură ce liderii politici văd tot mai mult bicicleta drept un instrument util.
  • Acum vezi mersul pe bicicletă la piață ca o aventură, dar peste vreo cinci ani lucrurile nu vor mai sta așa, vei vedea acest drum ca pe un lucru necesar de făcut după ce vii de la serviciu.

Citiți interviul integral cu Elly Blue la Salon.com

Foto: Amazon