Cererea mare de biciclete i-a îndemnat pe producătorii europeni să mărească producția, în ciuda penuriei de componente; și importatorii de biciclete și-au mărit volumele.

Volumul total de import de biciclete în Uniunea Europeană, în perioada ianuarie – august, a crescut cu 13,88% față de aceeași perioadă din 2020. Un total de 3.797.000 de unități au fost expediate în Europa în primele opt luni ale acestui an. Cifrele menționate exclud importurile în Marea Britanie.

Cea mai mare schimbare vine din subdivizarea țărilor de origine a bicicletelor destinate pieței europene. Toate primele șapte țări exportatoare au înregistrat scăderi sau creșteri de două cifre ale volumelor.

Scăderea exporturilor Cambodgiei cu aproape 15% are un impact asupra tuturor celorlalte țări. Cambodgia a pierdut o cotă de piață de 6% pe piața de biciclete în plină expansiune. În timp ce cota de piață a Chinei a crescut cu doar 1%, ea urcă rapid în clasament pentru a deveni din nou cel mai mare furnizor de biciclete pentru Uniunea Europeană.

Nu este clar cât de durabilă va fi această schimbare a pieței, deoarece îngreunarea lanțului de aprovizionare a condus cu siguranță la căutarea de noi producători de biciclete în noi locuri de către importatorii europeni, în încercarea lor de a satisface cererea pieței.

Foto: Momentum Mag