Scoala de MecanicaPrimele două grupe de tineri au absolvit cursurile de la Şcoala de Mecanică de biciclete, organizată de BiţaColor. Timp de patru zile, tinerii au învăţat bazele mecanicii şi vopsirii unei biciclete. La finalul cursurilor tinerii, cu vârste cuprinse între 10 şi 21 de ani, au susţinut o probă practică prin care au demontat şi au remontat o bicicletă.

Toti cursanţii de la Şcoala de Mecanică au învăţat să schimbe pedalele unei biciclete, să centreze o roată şi să monteze un butuc pedalier. N-au lipsit însă şi teoriile practice despre cum să-ţi pregăteşti o bicicletă pentru bike polo sau cum să pedalezi pe un monociclu.

O parte dintre cursanţi încă vin la atelierul BiţaColor şi meşteresc la biciclete, chiar şi după terminarea cursurilor. Şcoala de Mecanică este găzduită la Casa Carol 53 şi este un proiect social adresat tuturor celor care vor sa înveţe meşteşugul bicicletelor, indiferent de etnie, statut social sau ocupaţie.

Ciprian Bălănescu și Alex Câlţa, invitați speciali la Școala de Mecanică

Campionul la triatlon Ciprian Bălănescu le-a vorbit tinerilor despre ce înseamnă sportul de performanţă şi cum l-a ajutat acesta să-şi depăşească limitele. El a crescut într-o casă de copii și la orele de sport a descoperit că poate fi cel mai bun. S-a antrenat vreo 7 ani fără sponsori şi fără să câştige bani şi acum este campion naţional la triatlon.

Alex Câlţa de la Şcoala de Pedalat le-a povestit tinerilor despre ce înseamnă să faci bike trial de performanţă şi cum poţi transforma o pasiune într-o scoală în care-i înveţi şi pe alţii să meargă pe bicicletă.

Impresiile participanților

Dana, una dintre cele doua fete de la Scoala de MecanicaLa finalul Şcolii de Mecanică, Hubert, 17 ani, a spus că se bucură că şi-a făcut prieteni şi că a învaţat lucruri noi.

Hazem, 21 de ani, este student la Medicină şi va fi mecanic de oameni după cum spune el, adică medic ortoped.

Florin, 17 ani, care locuieşte şi munceşte în apropiere de Centrul Vechi, speră să mai aibă ocazia să mai lucreze cu biciclete.

Filip, elev în clasa a IX-a, şi-ar dori să lucreze în vacanţa de vară ca mecanic.

Printre absolvenți se numără și Ioana, studentă în anul al treilea la Farmacie și Dana, o tânără pasionată de biciclete care poate fi oricând un bun mecanic de biciclete.

Urmăreşte pe Facebook ce se întâmplă la Şcoala de Mecanică, alături de noua grupă de cursanţi: https://www.facebook.com/BitaColor.