ACTUALIZARE

Ca să-mi meargă bine pe traseu, eu îmi dau următoarele sfaturi:

  1. Pune-ţi lumini pe bicicletă în faţă şi în spate.
  2. Pune-ţi cască, e mai cool şi ţine de cald.
  3. Îmbracă-te cu vesta reflectorizantă, ca să fii văzut. Ai grijă la tomberoane însă!
  4. Mergi pe dreapta, respectă regulile de circulaţie, opreşte la semafor, semnalizează cu mîna mai ales cînd faci la stînga.
  5. Dacă întîmplător mai sunt şi alţi biciclişti pe traseu, stai în şir indian, nu face grozăvii cu bicla ca un superbiker.

––––––––-

Voi merge pe traseele de ghidaj („piste”) numai acolo unde nu-mi pun viaţa în pericol, adică de la Piaţa Presei Libere la Piaţa Victoriei şi retur.

Dacă ar exista aşa ceva, ar fi în noaptea de 2 spre 3 iulie, cu plecarea la 00.30 şi întîlnirea în faţa Academiei Militare, pe platforma de beton. Traseul ar fi destul de lung: spre Eroilor, apoi pe splai pînă la Unirea, stînga spre Universitate, apoi Romană, Victoriei, Parcul Herăstrău, Piaţa Presei Libere şi întoarcerea spre Victoriei, continuarea pe Calea Victoriei şi finiş în centrul istoric, la o bere, imediat după Muzeul de Istorie. Sunt vreo 17 km. Iată harta de la Bikemap.net:

Eu voi ieşi pe traseul ăsta în acea noapte. Dacă ar fi o ciclopromenadă nocturnă, ar mai veni şi alţi biciclişti. Dar ar fi nevoie de autorizaţie şi de un organizator, iar eu nu dispun de aşa ceva. Voi reveni cu detalii zilele astea despre plimbarea asta a mea.

Dacă ar fi Ciclopromenada nocturnă 5, ar exista un afiş, sponsori şi tombole. Dar nu va fi decît o plimbare de noapte şi eu doresc să vă împărtăşesc detaliile ei aici în zilele ce urmează şi poate chiar va exista un afiş de preluat pe bloguri şi site-uri. Staţi pe aproape.

Deci, nu uitaţi, ies să pedalez în noaptea de 2 spre 3 iulie!