Categories
Ciclopromenada nocturnă

Dacă ar exista Ciclopromenada nocturnă 5

ACTUALIZARE: Am adăugat harta traseului şi mi-am dat cîteva sfaturi utile.

În noaptea de 2 spre 3 iulie, m-am gîndit să ies cu bicicleta să mă plimb în Bucureşti, o capitală europeană într-o ţară liberă, unde este promovat transportul alternativ şi sunt respectaţi bicicliştii.

ACTUALIZARE

Ca să-mi meargă bine pe traseu, eu îmi dau următoarele sfaturi:

  1. Pune-ţi lumini pe bicicletă în faţă şi în spate.
  2. Pune-ţi cască, e mai cool şi ţine de cald.
  3. Îmbracă-te cu vesta reflectorizantă, ca să fii văzut. Ai grijă la tomberoane însă!
  4. Mergi pe dreapta, respectă regulile de circulaţie, opreşte la semafor, semnalizează cu mîna mai ales cînd faci la stînga.
  5. Dacă întîmplător mai sunt şi alţi biciclişti pe traseu, stai în şir indian, nu face grozăvii cu bicla ca un superbiker.

————————-

Voi merge pe traseele de ghidaj („piste”) numai acolo unde nu-mi pun viaţa în pericol, adică de la Piaţa Presei Libere la Piaţa Victoriei şi retur.

Dacă ar exista aşa ceva, ar fi în noaptea de 2 spre 3 iulie, cu plecarea la 00.30 şi întîlnirea în faţa Academiei Militare, pe platforma de beton. Traseul ar fi destul de lung: spre Eroilor, apoi pe splai pînă la Unirea, stînga spre Universitate, apoi Romană, Victoriei, Parcul Herăstrău, Piaţa Presei Libere şi întoarcerea spre Victoriei, continuarea pe Calea Victoriei şi finiş în centrul istoric, la o bere, imediat după Muzeul de Istorie. Sunt vreo 17 km. Iată harta de la Bikemap.net:

Eu voi ieşi pe traseul ăsta în acea noapte. Dacă ar fi o ciclopromenadă nocturnă, ar mai veni şi alţi biciclişti. Dar ar fi nevoie de autorizaţie şi de un organizator, iar eu nu dispun de aşa ceva. Voi reveni cu detalii zilele astea despre plimbarea asta a mea.

Dacă ar fi Ciclopromenada nocturnă 5, ar exista un afiş, sponsori şi tombole. Dar nu va fi decît o plimbare de noapte şi eu doresc să vă împărtăşesc detaliile ei aici în zilele ce urmează şi poate chiar va exista un afiş de preluat pe bloguri şi site-uri. Staţi pe aproape.

Deci, nu uitaţi, ies să pedalez în noaptea de 2 spre 3 iulie!

42 replies on “Dacă ar exista Ciclopromenada nocturnă 5”

si eu voi veni.
e nevoie doar de biciclisti, nu de autorizatie, cat de organizator? ce face el si nu putem sa facem noi. fiecare participant daca se inplica un pic in promovare devine organizator.
eu voi veni pentru plimabare, nu tombola.

V

Intamplator si eu as vrea sa ma plimb fix in noaptea de 2 spre 3 iulie si la fel de intamplator traseul meu va fi cam acelasi. Plus drumul de la mine de acasa pana la Academie :)

Nu e o acţiune, este o plimbare solitară care ar fi putut fi Ciclopromenada nocturnă 5. Maşinile se vor opri doar dacă vor face pana prostului, dar mă îndoiesc că vor păţi toate asta.

Poţi avea cîţi ani doreşti, pentru că nu răspunde nimeni de tine, nu e o plimbare organizată.

Dilimake, umflo cât poţi şi vino la mine s-o pansăm. Apoi bem până la promenadă.

De mult vreau sa ajung si eu la actiunile voastre (nu ca ar fi in noaptea respectiva vreuna :p), dar din pacate ori am fost plecat din Bucuresti ori au fost in weekend.
Sper ca acum sa ajung si eu. Vara n-ar strica ca actiunile sa fie in cursul saptamanii, intrucat in we multa lume e plecata la munte, la mare, cu mtb-ul, etc

Nu stiu despre ce actiune vorbesti. In weekend, evident, ne relaxam. Eu merg noaptea cu bicicleta si uneori ma dau mare despre asta pe Internet.

@YON120 sincer, nu sta umflata deloc…. asa ca nu pot venii, si sa o iau iar pe jos prin buc pe linga ea nu imi arde … ca asa am facut duminica, din herastrau pina in luica

Cata neoficialitate in subiect, foarte amuzant :))

Printr-o mare coincidenta o sa ma plimb si eu prin acea zona in acea noapte :}

Daca ar fi sa ma plimb si eu pe acelasi traseu in noaptea asta, de unde as putea sa-mi inchiriez o bicicleta? (varianta ideala – si sa o pot duce inapoi in aceeasi noapte, la final :) )

Maria, un centru unde sa o poti returna la ora aia nu exista.
Ai totusi varianta de a inchiria o bicla de la cicloteque sau raitabike (raitabike.ro) pentru 24 de ore. In felul asta mai faci o tura si maine.
La cicloteque e mai ieftin, la raitabike e mai scump dar sunt biciclete foarte bune, au probat si eu una de acolo o data :)

Daca e plimbare si relaxare atunci nu se merge cu mare viteza, nu ? Sper sa ma pot tine dupa voi ! Intalnirea la 00.00 ?

Eu nu merg repede de obicei. Nu ştiu despre ce întîlnire vorbeşti.

Nu e nici o întîlnire, ci o plimbare solitară. Eu plec la 00:30.

WOW !!! Incredibil !!! Senzational !!! Aproape ca nu mai am glas !!!
Asta e chiar in drumul meu! Si chiar la aceleasi ore! Am sa va insotesc in plimbare ca sa putem schimba si niste pareri! Bine ca mai e cineva sa putem pedala in doi pe drumul asta!

salut, am sa vb si cu ceva prieteni savad daca vin si ei, dar as vrea sa mentionez un lucru, s-a zis ceva mai sus ceva gen: “daca am 12 ani pot veni?” din cate a zis George Hari ar fi ca mergem si pe piste si pe sosea, legal nu pot persoanele mai mici de 14 ani sa mearga pe carosabil.

sper din tot sufletul sa se respecte ce a zis Hari legat de cum sa mergem in trafic, o fi ea o plimbare, relaxare dar trebuie sa mergem ordonat ca nu cumva sa ne patam si mai mult reputatia de biciclist in trafic, mergand haotic ne facem rau tot noua ca biciclisti.

Numai bine si spor la pedalat !!!

Aşa e, minorii n-au voie pe carosabil neînsoţiţi, dar eu nu am nici o responsabilitate, fiecare e pe cont propriu. Nu e o plimbare organizată, nu e o adunare publică.

am venit si eu…de curiozitate,e prima iesire de genul asta..interesant mai mult ca sigur o sa mai servesc si alta data ; Niste poze de la plimbare gasesc si eu pe aici…(sau pe cineva dispus sa dea share)?

sper sa ne mai intalnim …. intamplator :)
Dar pozele .. filmuletele …. unde sunt ??

abia acuma am citit despre plimbarile nocturne…superb! mi s-ar potrivi…
Eu zic sa repetati aceasta coincidenta de biciclisti noaptea prin bucuresti…ca sa dau si eu peste voi!

Comments are closed.