ACTUALIZARE: Dacă ar fi Ciclopromenada nocturnă 7, n-ar fi cu neoprit la roşu, cu teribilişti pe MTB-uri şi cu bisericuţe neinteresate de comunicare, ci cu cîteva zeci de prieteni care ar pedala relaxaţi şi zîmbitori.

Detalii despre repetiţia din 11 sep. 2011 – text şi video, luni la pe acest site.

Pe vremuri, exista o plimbare numită Ciclopromenada nocturnă, la ore tîrzii din noapte. A început timid, cu cîteva zeci de participanţi şi a ajuns la cîteva sute.

La una dintre ediţii, poliţia a pus frînă plimbării unor biciclişti care credeau că noaptea se pedalează mai uşor în oraşul sufocat de automobile, printr-o amendă administrată prompt de oamenii legii . Citiţi pe acest site istoria acestui eveniment de ciclism urban.

Dacă ar exista ediţia a 7-a, ar fi în 11 septembrie 2011. Întîlnirea ar fi la ora 21, în parcul Izvor, la statui. S-ar pleca la 21.30 pe traseul: Pţa Constituţiei, Pţa Unirii, Pţa Alba Iulia, Bd. Burebista, Calea Dudeşti, Bd. Camil Ressu, Str. L. Rebreanu, Bd. N. Grigorescu, Bd. Chişinău, Şos. Pantelimon, Şos. Iancului, Bd. P. Protopopescu, Bd. Carol, Pţa Universităţii, Bd. R. Elisabeta, Parc Izvor.


Bike route 1240694 – powered by Bikemap 

Participanţii de la această plimbare ar respecta unele reguli deloc stricte:

  1. Şi-ar pune lumini pe bicicletă în faţă şi în spate.
  2. Şi-ar pune cască, pentru că e mai cool aşa şi ţine de cald.
  3. Şi-ar pune vestă şi benzi reflectorizante.
  4. Ar încerca să meargă în şir indian, fără să încerce să depăşească biciclistul din capul coloanei, dacă nu e cazul.
  5. De la Piaţa Unirii la Piaţa Alba Iulia, ar merge pe benzile de ghidaj de pe trotuare, pentru că acolo e destul loc şi e mai uşor să vorbeşti cu semenii în timp ce pedalezi.

Dacă ar exista Ciclopromenada nocturnă 7, ar trebui să confirmaţi prezenţa pe Facebook, în pagina dedicată evenimentului. Am profita de ultimele zile oficiale de vară, de ultimele eventuale zile de vacanţă, de vremea care încă este caldă.

Foto deschidere: Dinu Lazăr