Categories
Ciclopromenada nocturnă

Dacă ar fi Ciclopromenada nocturnă 7

Ar fi o plimbare din seară spre noapte, prin Bucureştiul ceva mai liber la acea oră, alături de prieteni care doresc acelaşi lucru ca şi noi: pedalare în condiţii bune, veselie, optimism.

ACTUALIZARE: Dacă ar fi Ciclopromenada nocturnă 7, n-ar fi cu neoprit la roşu, cu teribilişti pe MTB-uri şi cu bisericuţe neinteresate de comunicare, ci cu cîteva zeci de prieteni care ar pedala relaxaţi şi zîmbitori.

Detalii despre repetiţia din 11 sep. 2011 – text şi video, luni la pe acest site.

Pe vremuri, exista o plimbare numită Ciclopromenada nocturnă, la ore tîrzii din noapte. A început timid, cu cîteva zeci de participanţi şi a ajuns la cîteva sute.

La una dintre ediţii, poliţia a pus frînă plimbării unor biciclişti care credeau că noaptea se pedalează mai uşor în oraşul sufocat de automobile, printr-o amendă administrată prompt de oamenii legii . Citiţi pe acest site istoria acestui eveniment de ciclism urban.

Dacă ar exista ediţia a 7-a, ar fi în 11 septembrie 2011. Întîlnirea ar fi la ora 21, în parcul Izvor, la statui. S-ar pleca la 21.30 pe traseul: Pţa Constituţiei, Pţa Unirii, Pţa Alba Iulia, Bd. Burebista, Calea Dudeşti, Bd. Camil Ressu, Str. L. Rebreanu, Bd. N. Grigorescu, Bd. Chişinău, Şos. Pantelimon, Şos. Iancului, Bd. P. Protopopescu, Bd. Carol, Pţa Universităţii, Bd. R. Elisabeta, Parc Izvor.


Bike route 1240694 – powered by Bikemap 

Participanţii de la această plimbare ar respecta unele reguli deloc stricte:

  1. Şi-ar pune lumini pe bicicletă în faţă şi în spate.
  2. Şi-ar pune cască, pentru că e mai cool aşa şi ţine de cald.
  3. Şi-ar pune vestă şi benzi reflectorizante.
  4. Ar încerca să meargă în şir indian, fără să încerce să depăşească biciclistul din capul coloanei, dacă nu e cazul.
  5. De la Piaţa Unirii la Piaţa Alba Iulia, ar merge pe benzile de ghidaj de pe trotuare, pentru că acolo e destul loc şi e mai uşor să vorbeşti cu semenii în timp ce pedalezi.

Dacă ar exista Ciclopromenada nocturnă 7, ar trebui să confirmaţi prezenţa pe Facebook, în pagina dedicată evenimentului. Am profita de ultimele zile oficiale de vară, de ultimele eventuale zile de vacanţă, de vremea care încă este caldă.

Foto deschidere: Dinu Lazăr

23 replies on “Dacă ar fi Ciclopromenada nocturnă 7”

Toate astea… doar dacă ar fi. ;)

Pt. cititorii care au deschis netu’ mai tîrziu (vorbim despre proaspăt-picații-la-bacu’ din-toamnă-pe-lângă-ăialați-mulți-din-prima-sesiune – deși mă îndoiesc că ei au vreo legătură oricât de mică cu saitu’ de față și cu ‘telectualii ce-l frecventează) “ieste” vorba de condițional. (iote, ca să nu dați în bengă căutând: http://ro.wikipedia.org/wiki/Condițional)
Adicătelea chelcă-șoz ipotetic. Adică poate-poate.

Deci moamă-moamă ce mi-ar place și mie… în cazu’-n-care s-ar petrece ;)

Dacă ar veni Alina Gorghiu la Ciclopromenada nocturnă 7, ar veni mare parte dintre participanţi la Burta jos 2011.

Si inca ceva… voi fi un pic stinghera pe acolo, pentru ca nu stiu daca vor veni si persoane pe care le cunosc, asa ca voi avea nevoie de introducere :-)

Cel puţin pe mine şi pe Bogdan Antohe ne cunoaşteţi, suntem vajnici promoteri şi participanţi la Burta Jos.

În afară de nişte comentarii răutăcioase, nu e nimic în plus pe FB, deci urmăreşte acest site.

Centralizez lista şi vă trimit mîine. Sunt 7 doritori pînă acum, de aici, de pe FB şi Twitter.

Salut,
As dori si eu o bicileta…sau chiar 2 daca se poate. Vin impreuna cu prietena!Multumesc

Bine, o biciletă, că atît mai aveam. Cum te cheamă în buletin, Dan?

as veni si eu, daca s-ar organiza. insa nu am nici casca, nici vesta cu benzi reflectorizante, nici lumina in fata – deh, sunt mai saracuta. credeti ca as fi acceptata?

Sigur cã da, la fel cum te-ar primi Spitalul de Urgenţã, în caz cã vei pãţi ceva.

Ah ce păcat… uite, cele 10 biciclete pe care le-ar fi oferit Cicloteque s-ar fi rezervat deja… Dacă cumva ciclopromenada asta s-ar fi ținut … Deci lumea ar fi vrut să participe dar numa-n-cazu’-n-care s-ar fi petrecut ceva.

“ACTUALIZARE: Dacă ar fi Ciclopromenada nocturnă 7, n-ar fi cu neoprit la roşu, cu teribilişti pe MTB-uri şi cu bisericuţe neinteresate de comunicare, ci cu cîteva zeci de prieteni care ar pedala relaxaţi şi zîmbitori.”

Nu ar fi cu multe alte lucruri :
– “pitzipoance” si “pitziponci” care habar n-au cu ce se mananca o biclicleta si vireaza brusc stanga in fatza ta fara a avea macar bunul simt sa se uite inainte (norocul ei ca ma tin franele);
– inconstienti/teribilisti/etc care pe un drum de 3 benzi cautau si a patra banda … mai exista si masini ? neah … asta apropo de mersul in grup pe bicicleta;
– etc … n-are rost sa mai continui ca ar dura prea mult

60%-65% din traseu am mers in coada plutonului cu 9km/h (fiind prima participare la acest eveniment, am banuit de la inceput ca se va merge incet, lucru care nu m-ar fi deranjat daca nu se “circula” haotic) dupa care am continuat in ritm propriu pana la destinatie.

Inca o data am demonstrat ca suntem o natie care habar nu are ce inseamna bunul simt iar bucurestenii sunt pe primul loc la acest capitol din pacate (inainte sa sariti de msdos in sus si eu tot bucurestean sunt).

P.S. : In nici un caz nu blamez organizatorii pentru diversele “incidente” aparute tinand chiar sa le multumesc pe aceasta cale pentru eveniment.

Asa sunt “oamenii” si din pacate nu ai cum sa-i selectezi de fiecare data. Ar fi totusi o idee ca pe viitor, la un eventual eveniment asemanator, cei care stiu (daca nu stiu sa-si intrebe prietenii) ca n-au nici o tangentza cu bicicleta si/sau mersul in grup, sa stea frumos acasa, sa vada un film, sa bea o bere, etc

O seara buna va doresc si toate cele bune

Comments are closed.