Bicla.ro pe Twitter Bicla.ro pe Facebook Trimite-ne un e-mail

Dacă ar fi Ciclopromenada nocturnă 7

Posted on 07 September 2011 de

ACTUALIZARE: Dacă ar fi Ciclopromenada nocturnă 7, n-ar fi cu neoprit la roşu, cu teribilişti pe MTB-uri şi cu bisericuţe neinteresate de comunicare, ci cu cîteva zeci de prieteni care ar pedala relaxaţi şi zîmbitori.

Detalii despre repetiţia din 11 sep. 2011 – text şi video, luni la pe acest site.

Pe vremuri, exista o plimbare numită Ciclopromenada nocturnă, la ore tîrzii din noapte. A început timid, cu cîteva zeci de participanţi şi a ajuns la cîteva sute.

La una dintre ediţii, poliţia a pus frînă plimbării unor biciclişti care credeau că noaptea se pedalează mai uşor în oraşul sufocat de automobile, printr-o amendă administrată prompt de oamenii legii . Citiţi pe acest site istoria acestui eveniment de ciclism urban.

Dacă ar exista ediţia a 7-a, ar fi în 11 septembrie 2011. Întîlnirea ar fi la ora 21, în parcul Izvor, la statui. S-ar pleca la 21.30 pe traseul: Pţa Constituţiei, Pţa Unirii, Pţa Alba Iulia, Bd. Burebista, Calea Dudeşti, Bd. Camil Ressu, Str. L. Rebreanu, Bd. N. Grigorescu, Bd. Chişinău, Şos. Pantelimon, Şos. Iancului, Bd. P. Protopopescu, Bd. Carol, Pţa Universităţii, Bd. R. Elisabeta, Parc Izvor.


Bike route 1240694 – powered by Bikemap 

Participanţii de la această plimbare ar respecta unele reguli deloc stricte:

 1. Şi-ar pune lumini pe bicicletă în faţă şi în spate.
 2. Şi-ar pune cască, pentru că e mai cool aşa şi ţine de cald.
 3. Şi-ar pune vestă şi benzi reflectorizante.
 4. Ar încerca să meargă în şir indian, fără să încerce să depăşească biciclistul din capul coloanei, dacă nu e cazul.
 5. De la Piaţa Unirii la Piaţa Alba Iulia, ar merge pe benzile de ghidaj de pe trotuare, pentru că acolo e destul loc şi e mai uşor să vorbeşti cu semenii în timp ce pedalezi.

Dacă ar exista Ciclopromenada nocturnă 7, ar trebui să confirmaţi prezenţa pe Facebook, în pagina dedicată evenimentului. Am profita de ultimele zile oficiale de vară, de ultimele eventuale zile de vacanţă, de vremea care încă este caldă.

Foto deschidere: Dinu Lazăr

23 Responses to “Dacă ar fi Ciclopromenada nocturnă 7”

 1. Matakus says:

  Toate astea… doar dacă ar fi. ;)

  Pt. cititorii care au deschis netu’ mai tîrziu (vorbim despre proaspăt-picații-la-bacu’ din-toamnă-pe-lângă-ăialați-mulți-din-prima-sesiune – deși mă îndoiesc că ei au vreo legătură oricât de mică cu saitu’ de față și cu ‘telectualii ce-l frecventează) “ieste” vorba de condițional. (iote, ca să nu dați în bengă căutând: http://ro.wikipedia.org/wiki/Condițional)
  Adicătelea chelcă-șoz ipotetic. Adică poate-poate.

  Deci moamă-moamă ce mi-ar place și mie… în cazu’-n-care s-ar petrece ;)

 2. NU says:

  Eu îți confirm aici pentru că nu am FaceBook (și nici nu pot să văd ce scrie acolo). :P

  • George Hari Popescu says:

   În afară de nişte comentarii răutăcioase, nu e nimic în plus pe FB, deci urmăreşte acest site.

 3. Nicu Naum says:

  Vreau si eu o bicicleta!

 4. Ramona Naum says:

  Doresc si eu o bicicleta gratuita la eveniment! Multumesc

 5. cicloteque says:

  @Ramona&Nicu am rezervat bicicletele, pentru alte detalii ne auzim pe centru@cicloteque.ro sau la nr de tel T 0755 CENTRU (0755 236878)

  • George Hari Popescu says:

   Centralizez lista şi vă trimit mîine. Sunt 7 doritori pînă acum, de aici, de pe FB şi Twitter.

 6. Mihaela says:

  vreau si eu o bicicleta !

 7. dan says:

  Salut,
  As dori si eu o bicileta…sau chiar 2 daca se poate. Vin impreuna cu prietena!Multumesc

  • George Hari Popescu says:

   Bine, o biciletă, că atît mai aveam. Cum te cheamă în buletin, Dan?

 8. one says:

  as veni si eu, daca s-ar organiza. insa nu am nici casca, nici vesta cu benzi reflectorizante, nici lumina in fata – deh, sunt mai saracuta. credeti ca as fi acceptata?

  • George Hari Popescu says:

   Sigur cã da, la fel cum te-ar primi Spitalul de Urgenţã, în caz cã vei pãţi ceva.

 9. ZaClaud says:

  Inca doi pe lista de participanti …

 10. Matakus says:

  Ah ce păcat… uite, cele 10 biciclete pe care le-ar fi oferit Cicloteque s-ar fi rezervat deja… Dacă cumva ciclopromenada asta s-ar fi ținut … Deci lumea ar fi vrut să participe dar numa-n-cazu’-n-care s-ar fi petrecut ceva.

 11. ZaClaud says:

  “ACTUALIZARE: Dacă ar fi Ciclopromenada nocturnă 7, n-ar fi cu neoprit la roşu, cu teribilişti pe MTB-uri şi cu bisericuţe neinteresate de comunicare, ci cu cîteva zeci de prieteni care ar pedala relaxaţi şi zîmbitori.”

  Nu ar fi cu multe alte lucruri :
  – “pitzipoance” si “pitziponci” care habar n-au cu ce se mananca o biclicleta si vireaza brusc stanga in fatza ta fara a avea macar bunul simt sa se uite inainte (norocul ei ca ma tin franele);
  – inconstienti/teribilisti/etc care pe un drum de 3 benzi cautau si a patra banda … mai exista si masini ? neah … asta apropo de mersul in grup pe bicicleta;
  – etc … n-are rost sa mai continui ca ar dura prea mult

  60%-65% din traseu am mers in coada plutonului cu 9km/h (fiind prima participare la acest eveniment, am banuit de la inceput ca se va merge incet, lucru care nu m-ar fi deranjat daca nu se “circula” haotic) dupa care am continuat in ritm propriu pana la destinatie.

  Inca o data am demonstrat ca suntem o natie care habar nu are ce inseamna bunul simt iar bucurestenii sunt pe primul loc la acest capitol din pacate (inainte sa sariti de msdos in sus si eu tot bucurestean sunt).

  P.S. : In nici un caz nu blamez organizatorii pentru diversele “incidente” aparute tinand chiar sa le multumesc pe aceasta cale pentru eveniment.

  Asa sunt “oamenii” si din pacate nu ai cum sa-i selectezi de fiecare data. Ar fi totusi o idee ca pe viitor, la un eventual eveniment asemanator, cei care stiu (daca nu stiu sa-si intrebe prietenii) ca n-au nici o tangentza cu bicicleta si/sau mersul in grup, sa stea frumos acasa, sa vada un film, sa bea o bere, etc

  O seara buna va doresc si toate cele bune


Trackbacks/Pingbacks

 1. […] Un proiect care imi place si care va aduna, cu siguranta, multi participanti. Mai multe pe bicla.ro […]

 2. […] trebui să știți mai întâi că dacă ar fi Ciclopromenada nocturnă cu numărul 7, ne așteptăm la câteva sute de bicicliști care să pedaleze-n […]

 3. […] Dacă ar fi să fie acest eveniment, cu siguranţă că s-ar scrie despre el pe blogurile bicicliştilor şi cu siguranţă că detalii mai multe s-ar găsi pe bicla.ro. […]

Leave a Reply


Evenimente viitoare

Carturesti.ro