Băiețelul se trîntise pe spate pe treptele de la Teatrul Național din Iași și acum se lovea cu capul de beton și repeta: „Eu sunt marele cîștigător, eu sunt marele cîștigător…” Fiți pe pace, avea casca de biciclist pusă pe cap! În acest timp, tatăl său butona telefonul mobil și aștepta să se termine tombola la care se înscrisese și soția lui.

Cîștigători au fost băieții care au participat la Skirtbike-ul din Iași, pentru că au avut parte de fete frumoase și îmbrăcate șic. Cîștigătoare au fost și biciclistele participante la plimbarea din 2 iunie, pentru că au pedalat pe vreme frumoasă, au stat la poze și au cîștigat prietene noi. Tot cîștigători au fost și trecătorii care au putut vedea cum un cîrd vesel de bicicliste entuziaste străbate Iașiul la prînz.

Încercarea cea mai grea a fost urcarea dealului de la Palatul Culturii, dar fetele s-au descurcat. Era amuzant să le vezi însă pe unele cum abia respirau, încercînd să și pozeze frumos pentru fotografii aliniați pe margine. Băieții pe biciclete au rămas în coada coloanei, așa cum le stă bine unor domni care-și însoțesc iubitele sau soțiile la Skirtbike. Singurul băiat care se putea plimba liber între cele două găști era îmbrăcat în kilt.

La finișul din fața Teatrului Național, biciclistele s-au hidratat și au așteptat să le fie trase numerele la tombolă. Unele dintre ele au plecat acasă cu produse cosmetice, cărți etc. Pe o latură a teatrului, o participantă își agăța la loc pe mașină bicicleta cu care se plimbase la Skirtbike. Deh, Iașiul e un oraș deluros

Fotografiile de mai sus sunt numai bune de tăguit într-un album din grupul Bicicliști urbani de pe Facebook.