Vine iar acea zi a anului în care fetele îmbrăcate elegant vor umple România de culoare, veselie și sunete de claxoane de biciclete. Skirtbike 2013 se apropie cu pași repezi! În 2 iunie, plimbarea biciclistelor se va desfășura în 11 orașe ale țării.

Motivația acestei plimbări cu sute de participante este una simplă:

Femeile sunt cele mai bune ambasadoare ale mersului pe două roți. Inspiră și încurajează  și alte femei să meargă pe bicicletă! Curajul tău le va face lor drumul mai ușor pentru că fiecare dintre noi militează pentru un oraș mai frumos pe bicicletă. Și nu ești singură, alături de tine, în toate orașele țării zeci de femei pedalează în fiecare zi către serviciu, școală, casă sau întâlniri cu prietenii.

Iată orașele participante în 2013 la Skirtbike:

Haide să ne întâlnim în aceeași zi, pe 2 iunie,  în Alba IuliaAradBaia MareBrașovBucureștiCluj,ConstanțaDrobeta Turnu SeverinIașiSibiu și Timișoara! SkirtBike va fi o promenadă pe străzile orașului tău, o plimbare adresată doamnelor și domnișoarelor pentru care bicicleta reprezintă un accesoriu al feminității, al frumuseții și al libertății de mișcare.

Tot ce trebuie să faci este să-ți pui cea mai frumoasă rochie sau fustă din garderobă (sau, de ce nu, să-ți cumperi una special pentru acest eveniment), să-ți împodobești bicla cu flori și accesorii colorate (iată variante de închirieri de biciclete, dacă nu ai una) și să mergi la punctul la întîlnire într-unul din cele 11 orașe.

Informează-te pe Facebook – în pagina evenimentului sau în pagina Skirtbike – despre traseu și despre premiile puse în joc la diverse categorii. Despre ediția bucureșteană, citește pe site-ul oficial.

Iată cum a fost în anii trecuți:

O singură întrebare am pentru organizatoare: pe cînd Skirtbike-ul internațional?