Categories
Plimbări

Cel mai mare Skirtbike: în 2013, fete pe biciclete în 11 orașe

Skirtbike o face lată în 2013: în 11 orașe din țară, fetele îmbrăcate cochet vor defila pe biciclete!

Vine iar acea zi a anului în care fetele îmbrăcate elegant vor umple România de culoare, veselie și sunete de claxoane de biciclete. Skirtbike 2013 se apropie cu pași repezi! În 2 iunie, plimbarea biciclistelor se va desfășura în 11 orașe ale țării.

Motivația acestei plimbări cu sute de participante este una simplă:

Femeile sunt cele mai bune ambasadoare ale mersului pe două roți. Inspiră și încurajează  și alte femei să meargă pe bicicletă! Curajul tău le va face lor drumul mai ușor pentru că fiecare dintre noi militează pentru un oraș mai frumos pe bicicletă. Și nu ești singură, alături de tine, în toate orașele țării zeci de femei pedalează în fiecare zi către serviciu, școală, casă sau întâlniri cu prietenii.

Iată orașele participante în 2013 la Skirtbike:

Haide să ne întâlnim în aceeași zi, pe 2 iunie,  în Alba IuliaAradBaia MareBrașovBucureștiCluj,ConstanțaDrobeta Turnu SeverinIașiSibiu și Timișoara! SkirtBike va fi o promenadă pe străzile orașului tău, o plimbare adresată doamnelor și domnișoarelor pentru care bicicleta reprezintă un accesoriu al feminității, al frumuseții și al libertății de mișcare.

Tot ce trebuie să faci este să-ți pui cea mai frumoasă rochie sau fustă din garderobă (sau, de ce nu, să-ți cumperi una special pentru acest eveniment), să-ți împodobești bicla cu flori și accesorii colorate (iată variante de închirieri de biciclete, dacă nu ai una) și să mergi la punctul la întîlnire într-unul din cele 11 orașe.

Informează-te pe Facebook – în pagina evenimentului sau în pagina Skirtbike – despre traseu și despre premiile puse în joc la diverse categorii. Despre ediția bucureșteană, citește pe site-ul oficial.

Iată cum a fost în anii trecuți:

O singură întrebare am pentru organizatoare: pe cînd Skirtbike-ul internațional?

6 replies on “Cel mai mare Skirtbike: în 2013, fete pe biciclete în 11 orașe”

Am observat cu tristețe că între cele 11 orase sunt apropae toate marile orase ale țării (cele cu peste 300.000 de locuitori: Cluj, Brașov, Timișoara, Iași, Constanța), mai puțin unul. Orașul meu: Craiova. Unde primar este…. o femeie: Olguța Vasilescu. Dar nu-i place să se plimbe în fustă decât cu mașina. La valoarea ei…

Tocmai ți-ai stabilit noua misiune: să o convingi pe dna primar să vă sprijine în organizare. Nu primăria organizeaza Skirtbike, ci oamenii, iar primăria sprijină evenimentul, așa e în toate orașele respective.

Nici nu mă astpetam să organizeze primaria ceva pentru biciclisti aici, ar fi ceva de domeniul SF-ului în Craiova. Vroiam sa scot in evidenta atitudinea autorităților locale față de fenomenul biciclistic din Craiova: total ostilă. Zero cm de piste in oras (doar niste dungi trasate pe cateva alei din parcuri, total inutile), investiții masive în infrastructură automobilistica: doua pasaje (unul suspendat, unul subteran) parcari, ba chiar exista cateva hotarari de consiliu local care interzic circulatia cu bicicleta pe cateva strazi mai importante din oras, cica pentru fluidizarea circulatiei – e tare, nu? (e drept ca nici nu se prea aplica, nu m-a luat nimeni la rost până acum).

Iată argumente destule încît să te implici să schimbi situația în Craiova, așa cum încercăm și noi în București.

Nici in Constanta nu exista infrastructura (nici macar cele 2 dungi trasate pe jos), dar simpla lamentare pe net nu va schimba asta.
Daca iesim in numar mare pe strazi, solidari…vom fi vazuti

E o gîndire bună. Așteptăm cu drag texte, foto și video de la ieșirile în grup din Constanța, organizate de bicicliști.

Comments are closed.