ACTUALIZARE

Începînd cu ediţia din 25 septembrie, adunarea se face la ora 19, la cererea publicului amator şi profesionist, tot la TNB.

panoramic

S-au adunat vreo 30 de oameni la prima ediţie a întîlnirii săptămînale de vineri propuse de cei de la Ciclismamatori.ro. După ce am primit cîteva scurte instrucţiuni, ne-am pregătit de plecare. Micuţul Garcea din parcarea de taxiuri s-a autosesizat şi ne-a zis să aşteptăm să vorbească cu şeful, pentru că, după plimbarea aia nocturnă din 11 spre 12 septembrie, trebuie să fie mai atenţi cu bicicliştii ăştia din Bucale care deranjează traficul.

Am pornit încetişor şi am mers pe traseul Piaţa Universităţii – Bd. Regina Elisabeta – Operă – Splaiul Independenţei – Piaţa Unirii – Bd. Brătianu – Piaţa Universităţii. Deci traseu lejer, parcurs în vreo 35 de minute şi nu s-a mers mereu încet.

N-au fost incidente, am mers în şir indian cam 80% din traseu, şoferi civilizaţi. Nu cred că am văzut în grup mai mult de o fată.

Galeria foto de mai jos conţine poze făcute de mine (cu telefonul) şi de Dinu Lazăr, care a şi scris o însemnare pe  blogul lui.

Iată şi un montaj video făcut la repezeală, cu imaginile filmate cu telefonul.

Unii dintre noi s-au răspîndit prin parcul Tineretului şi în jur, la o taclală, pentru a pune la cale următoarele ture. Programul conţine în viitorul apropiat plimbarea la Băneasa, pentru cine are copii dar şi pentru cei curioşi să vadă cum se transportă copiii cu bicicleta şi Ziua fără maşini.

Hai să ne mai vedem, că mi-a plăcut şi parcă se infiripă o comunitate tot mai mare de biciclişti bucureşteni!