ACTUALIZARE

Începînd cu ediţia din 25 septembrie, adunarea se face la ora 19, la cererea publicului amator şi profesionist, tot la TNB.

Nu poate decît să mă bucure că iniţiativele curg. Iată o nouă zi a bicicletei, iniţiată de Ciclismamatori.ro. Ei vă propun să ne adunăm în fiecare vineri, la ora 18, pe aleea din faţa Teatrului Naţional, pentru a ne plimba în grup.

Cîteva precizări de pe forumul Ciclismamatori.ro:

Ziua bicicletei este o tura usoara in care se merge in coloana cate unul pe prima banda (langa bordura), respectand regulile de circulatie si restul participantilor la trafic. Se deosebeste clar de turele organizate, antrenamente sau concursuri si se defineste ca o deplasare cu viteza redusa (max 15km/h), la care pot participa chiar si copiii insotiti de parinti/rude, nu necesita antrenament specific. Deplasarea se va face preponderent pe carosabil si doar in cazurile in care aceasta nu este posibila se apeleaza la trotuare.

Traseul este stabilit la fiecare întîlnire, dar nu va depăşi o rază de 10 km în jurul Intercontinentalului. Prima ediţie, cea din 18 septembrie, îşi propune un traseu de tipul Universitate – Operă – Unirea – Universitate, iar plecarea va fi la 18.20.

Băieţii spun că nu e nevoie de poliţie pentru că vor fi mai puţini participanţi decît la alte plimbări şi oricum va veni timpul cînd nu vom mai anunţa poliţia că sunt mulţi biciclişti pe stradă în Bucureşti.