Vai, dar frumos a mai fost azi, dragii moşului! Să fi fost vreo 12-15 grade? Oricum, n-are rost să mai faci absolut nici o treabă pe o asemenea vreme, după o iarnă urîtă de mulţi comeseni. O zi bună să-ţi dai demisia şi să-ţi iei iubita la plimbare. O bucată din timp în şa prin Bucureşti, la sfîrşitul căreia exclami cu uimire: „Ce oraş urît avem, trăi-ţi-ar!”

Aşa că am lustruit-o şi eu puţin pe iubita mea metalică, m-am făcut că nu văd urmele de noroi de la plimbarea de iarnă anterioară, m-am echipat cu toate accesoriile care mi-au picat în drum pe hol şi în camere şi am tulit-o.

Am dat o tură pînă la Auchan să iau două carduri de memorie SD de cîte 2 GB, că nu ştiu pe unde le-am pus pe cele vechi. De aia în montajul de mai sus prima parte a filmului e de rezoluţie proastă: am înregistrat în memoria camerei, care nu poate stoca săraca foarte mult, aşa că am scăzut din standarde.

Apoi am luat-o încetişor spre „Autostrada soarelui”, cînd soarele se ascunsese după ce observase urîţenia Capitalei. M-am întîlnit cu 3 biciclişti şi vreo 50 de cîini. La vreo 3 dintre ultimii le-am oferit două pufuri de spray NATO cu piper, ca să le treacă cheful de alergat pe lîngă spiţele mele. La întoarcerea de pe litoral, am mers un timp în spatele unei căruţe pline cu fiare vechi. Poliţia vigilentă a oprit-o la un moment dat (se vede totul în clip).

Nu m-am îmbrăcat foarte gros, dar am avut o bluză termică pe sub geacă. Am golit jumate din bidonul cu apă şi nu m-am murdărit aşa de mult cum mă aşteptam.

Aştept ghioceii, provincia şi ciclopromenadele cu mînecă scurtă.