7 Responses

 1. Bogdan Antohe
  Bogdan Antohe at |

  George, intervenţia ta mă duce cu gândul la manifestele (manifesturile :P) lui Tommaso Marinetti. În cazul de faţă, într-o lume răsturnată. Mama ei de modernitate, la români.

  Uite încă un exemplu care se poate încadra în această logică. Am scris despre campania de promovare Vodafone a internetului pe mobil, folosindu-se de “imaginea” bicicletei: http://bogdanantohe.wordpress.com/2010/02/23/vodafone-cu-bicicleta-pe-trecerea-de-pietoni/

 2. Alex
  Alex at |

  Salut,
  Nu crezi totuși că e normal să fie așa? Să fie încurajată doar achiziția de automobile? Aruncă un ochi în topul miliardarilor noștri, apoi în zona politică. Ce vei vedea? Țiriac (are rost să enumerăm mărcile auto vândute de el?), Tăriceanu (Citroen România parcă), Patriciu (că de, mașinile alea vândute de ăia de mai sus trebuie să și “pape” ceva) și lista poate continua.
  După cum spuneam și cu alte ocazii, în țara noastră guvernează un singur partid și o singură lege. Partidul bancnotei de 500eur luată cu titlu de comision și legea aceleiași bancnote.
  Așa că vom vedea tot mai multe mașini, vom vedea tot mai mulți copaci tăiați pentru a face loc mașinilor și tot așă. Stai să scoată Dacia acuma prăfuitoarea aia 4×4 (Duster) și ai să vezi oraș de 4×4. Să îi vezi cum vor escalada bordurile și vor parca mult mai ușor pe puținele spații verzi rămase ne-arate de roțile mașinilor.

 3. Bogdan
  Bogdan at |

  mi se pare o falsa problema asta cu establishmentu. ca autoritatea ‘nu vrea’ sa faca ceva pt binele public e doar un efect. nici lis si nici base nu au amenintat cu bombe bucurestiul daca nu sunt alesi primari. lucrurile nu sunt nici rele nici bune din punctul asta de vedere. sunt asa cum e firesc sa fie.

  noi nu am sti ce sa facem cu un sistem de transport in comun ca lumea si cu incurajatu bicicletei si cu orice altceva vezi in alte lumi. fortant un pic, e ca si cum i-as explica lui Winnetou cat de folositor e bluetooth-ul.

 4. Bogdan Antohe
  Bogdan Antohe at |

  Bogdan, vad ca ai o problema cu bombele. Sper sa fie doar una…falsa. Inteleg faza cu electricianul care dezamorsa bombe, dar Basescu, Lis ce treaba au? Nu e deloc firesc sa fie asa.

 5. Andi
  Andi at |

  Sper sa nu vrei nici sa organizezi un concurs in care premiile sa fie biciclete! :)

 6. Bogdan
  Bogdan at |

  @Bogdan Antohe: ‘firescul’ despre care zici tu e din filme frumos colorate sau din experiente prin alte parti mai luminate. mi se pare usor naiv sa vrei sa ai pretentia ca el sa fie valabil si aici. nivelu de maturitate si responsabilitate al nostru e infim.

  imaginea autoritatii alese liber e si imaginea grupului care a facut alegerea asta. problema nu e la ei, ei sunt un efect. problema e la noi.

  in sensu asta zic ca e firesc. nu ca ar fi bine. ci ca e o consecinta logica.

  solutia ar fi ori sa pleci or sa te adaptezi. dar in nici un caz sa iti creezi iluzii.

 7. Bogdan Antohe
  Bogdan Antohe at |

  Bogdan, “formele fără fond” nu trebuie interpretate în termenii ăştia. Cred că adaptarea de care vorbeşti tu poate suferi intervenţii. Intervenţii pe care să le operăm noi.

  Scriai despre aglomeraţia din Viena şi aspectul ei “unfriendly”. Ce părere ai despre oamenii de toate vârstele care dădeau la pedale, aşa la 0 grade? Sau nu ai apucat să îi vezi pt că stăteai cu ochii pe laptop, GPS şi Iphone?

Comments are closed.