Categories
Poveşti

Aceeaşi bicicletă a Mariei

Maria Bercea scrie la Adevărul (şi) despre biciclete şi este una dintre jurnalistele care participă la Ciclopromenadale noastre şi la alte plimbări simpatice în grup. Maria are un Pegas roşu la ţară, o bicicletă secretă. Pînă acum.

Pegasul Mariei e alături de ea de cînd avea 12 ani. A trecut prin multe, a trîntit-o pe Maria de cîteva ori pe jos, dar nu din răutate, ci din cauză că nu s-a înţeles prea bine cu drumul sinuos.

La capătul pantei trebuia să fac dreapta pe o alee. Am tras de ghidon şi nu mai ţin minte după asta decît că eram pe jos printre frunze uscate, bicla era trîntită pe pămînt iar roata din faţă i se învîrtea în aer. Luasem curba prea larg şi mă izbisem de un copac. Surprinzător, eu n-aveam nicio zgîrietură iar ea se alesese doar cu ghidonul sucit. Nici măcar nu-i sărise lanţul.

Pegasul Mariei este acum la ţară, unde se bucură de aer curat şi poteci. Maria de la Adevărul participă la plimbările noastre – ciclopromenade, şi ce-or mai fi – cu biciclete închiriate, dar sigur nu-şi uită bicicleta roşie, primită de la bunicul ei în urmă cu 18 ani. Citiţi povestea biclei Mariei în Dilema Veche.