Ziceam că trebuie să ne trezim şi să acţionăm, să facem, să dregem, să scriem să pedalăm. Haralamb Jianu a făcut un lucru simplu: a reclamat în scris faptul că sunt parcate maşini ilegal pe „pistele” pentru biciclete de pe Bd. Kogălniceanu. Ei bine, Poliţia i-a răspuns frumos şi a oferit raportul acţiunilor lor.

Iată textul:

––––––––––––––––––––

Urmare petitiilor dumneavoastra adresata prin e-mail conducerii Brigazii Rutiere si inregistrate cu numerele 670010 si 670085 din 23.04.2010, repectiv 29.04.2010, prin care ne semnalati faptul ca pe b-dul Mihail Kogalniceanu in fata Facultatii de Drept, pe pista special amenajata pentru deplasarea biciclistilor sunt oprite si stationate autovehicule, va comunicam urmatoarele:

Datorita faptului ca in zona mentionata isi au sediul mai multe societati comerciale, angajati acestora parcheaza autovehiculele pe trotuarele pe care sunt amenajate pistele pentru deplasarea biciclistilor, ignorand regulile referitoare la oprire si stationare, aceste piste devenind uneori impracticabile datorita numarului mare de autovehicule oprite, stationate sau parcate neregulamentar.

In urma unor verificari efectuate s-a constatat lipsa stalpisorilor ornamentali care impiedica oprirea sau stationarea autovehiculelor pe pista destinata circulatiei biciclistilor. Brigada Rutiera a inaintat o adresa Comisiei Tehnice de Circulatie din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti cu propunerea de completare a stapisorilor ornamentali. Lucrarea va fi executata de catre Administratia Strazilor in calitate de administrator al drumului potrivit competentelor ce-i revin in astfel de situatii.

Pentru imbunatatirea climatului de ordine publica si siguranta rutiera dar si pentru asigurarea unei fluente corespunzatoare a traficului rutier, pe b-dul Mihail Kogalniceanu sunt repartizati agenti de politie rutiera.

De asememnea, Brigada Rutiera in colaborare cu Politia Comunitara din cadrul Primariei Sectorului 5, organizeaza actiuni, cu scopul de a determina conducatorii auto sa foloseasca pentru parcare locurile special amenajate dar si de a-i depista si sanctiona pe toti cei care incalca normele rutiere si regulile de convietuire sociala.

In urma activităţilor desfăşurate, în perioada 23.04-04.05.2010, au fost sancţionaţi contravenţional un număr de 89 conducători auto dintre care 43 care au încălcat prevederile art. 142 – 143 din Regulamentul de Aplicare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002, modificat şi republicat.

În zonă s-a actionat şi cu aparatura video din dotarea Brigăzii Rutiere, ocazie cu care au fost înregistrate un număr de 99 autovehicule stationate neregulamentar, urmând ca împotriva conducătorilor auto să se declanşeze procedura de sancţionare în lipsă.

Consideram ca demararea procedurilor de ridicare a autovehiculelor stationate neregulamentar de catre Primaria Sectorului 5 ar duce la imbunatatirea situatiei si crearea unui climat de ordine si siguranta rutiera.

Pentru lamurirea aspectelor legate de discutia pe care dumneavoastra ati avut-o, cu cei doi politisti care se aflau in post pe bd. Kogalniceanu, in fata Facultatii de Drept, va rugam sa ne transmiteti un numar de telefon la care puteti fi contactat, deoarece in urma verificarilor efectuate acestea nu s-au confirmat.

Astfel de activitati vor continua si in perioada urmatoare pana la reglementarea situatiei.

Cu stima,

ŞEFUL BRIGĂZII RUTIERE

Comisar şef  NICU DRAGOŞ

–––––––––––––––––––––

Consultaţi aici (PDF) documentul frumos formatat, pentru colecţia personală.

Să continuăm: pe cartiere, cu date concrete, în scris (e-mail sau scrisoare). Haralamb, bravo şi mulţumim!

Foto: Haralamb Jianu