Geo Culda a.k.a Geo BateŞaua mi-a trimis informaţii despre cum a decurs cursa spre mare din 1 şi 2 mai:

În calitate de preşedinte al unei asociaţii mai non-conformiste, sunt vesel şi bucuros că bicicletele încep să se înmulţească mai ceva ca iepurii, şi o iau la fugă prin Bărăgan… spre mare. În calitate de vice-preşedinte al unei federaţii naţionale, sunt mândru că au apărut în sfârşit premisele unei comunităţi reale de biciclişti în jurul nostru. În numele meu şi al partenerilor, în numele lui Lucian Mândruţă, trebuie să vă multumesc tuturor pentru participare şi pentru implicare.

Cîteva detalii tehnice şi cifre pentru cei pasionaţi de statistici:

– au fost inscrisi online 264 participanti
– au semnat la plecare 201 participanti
– au plecat din Bucuresti aproximativ 225 (caci au fost destui care nu s-au „semnat” la plecare)
– au ajuns la Amara aproximativ 180 de biciclisti
– au ajuns la Constanta aproximativ 90 de biciclisti
– au ajuns in apropiere de Constanta aproximativ 55 de biciclisti care au fost opriti la Dorobanţu (40 km de Constanţa) si urcaţi în autocar / maşini. Frigul, oboseala şi traficul infernal ne-au făcut să luăm decizia de a-i proteja pe cei neantrenati.

Date despre drum:

– Bucuresti – Amara: 140km, 7h50m timp efectiv (fara pauze) de pedalat

– Amara – Constanta: ~145km, 7h40min. timp efectiv de pedalat. Sosire in CT la ~08.45pm

Geo trage cîteva concluzii:

1. In Romania nu exista cultura cicloturismului de lung parcurs in grup mare, si avem mult de lucru la treaba asta. O vom face, chiar daca ne mai opintim, caci nu mai exista drum de intoarcere (nici cu autocarul, nici cu masina de insotire :))

2. Am reusit sa facem vizibil si incomod un numar destul de mare de biciclisti, astfel incat Ministerele (Turism, Interne, Transporturi) de resort sa inceapa sa isi puna problema serios in legatura cu acest subiect.

Reportaj cuprinzător la Antena 1:

Bravo, Geo şi mulţumim pentru tot ce faci cu asociaţia!