Recunosc că nu ştiam regula celor trei „cască”: mereu cască, cască ochii, nu căsca gura! În articolul de la Hotnews, autorul anonim încearcă să vadă cît de periculos este să mergi cu bicicleta în Bucureşti. Şi nu reuşeşte, din mai multe motive (şi nu este vina autorului, de altfel):

  • nu există statistici privind numărul bicicliştilor bucureşteni
  • nu ştim în cîte accidente sunt implicaţi bicicliştii
  • nu a încercat să meargă cu bicla în Bucureşti
  • nu a vorbit cu biciclişti cu experienţe şi obiceiuri diferite

Specificul drobului de sare în presa română: mă vait înainte ca pericolul să apară.

Casca este foarte utilă. Chiar dacă ţi se pare că mergi sigur pe străzi, e mai bine să o porţi. Încă n-am ajuns la nivelul Amsterdamului (nu că vom ajunge vreodată), unde casca e o ciudăţenie, dar nici nu suntem la Tour de France, ca să ne punem casca atunci cînd mergem pe trotuarul de la Victoriei la Herăstrău, cu 15 la oră.

[poll id=2]

Nu este sigur biciclitul în Bucureşti, dar este recomandat. În Amsterdam, un sfert din accidentele rutiere implică bicilişti, dar primarul a stabilit de curînd din nou priorităţile în materie de transport urban: bicicleta, transportul în comun, maşina. Aşa s-a dezvoltat cicilismul urban acolo, în aşa fel încît acum bicicliştii să nu mai poarte căşti şi să-şi care mobila cu biciclete cargo.