Categories
Poveşti

Anton Duma, cicloturist european: popas în Bucureşti

Anton Duma a făcut de două ori turul Europei cu bicicleta. Practic, el nu poate sta locului şi iubeşte bicicleta, pentru el un mijloc de deplasare şi descoperire a lumii, dar şi o metodă de autodescoperire. Hai să-l cunoaştem pe Anton duminică în Bucureşti!

Bulgaria – Turcia – Grecia – Macedonia – Albania – Serbia – Bosnia şi Herţegovina – Slovenia – Italia – Coasta de Azur – Spania – Portuglaia – din nou Franţa – Anglia – Scoţia – Belgia – Olanda – Germania – Austria – din nou Italia – Slovenia – Croaţia – Ungaria – România. Acesta a fost traseul lui Anton Duma prin Europa. Tot drumul în şa, tot timpul la pedale, indiferent de vreme.

Cel mai mult i-au plăcut Macedonia, Scoţia, Portugalia şi Spania, după cum mărturiseşte pentru blogul Pe bicicletă. Îi place să-şi numească tura PACE (Prietenie şi Armonie printr-o Călătorie Ecologică). Expediţia europeană începută anul trecut în iulie şi terminată anul acesta în august a numit-o Descoperă-te în necunoscut.

De data aceasta, Anton face o plimbare în România, începută la sfîrşitul lui august în Bacău. Este o tură numită simplu România văzută de pe bicicletă. Un aspect interesant al turului său este că i-a lăsat pe alţii să-i scrie în jurnalul online. Astfel, la sfîrşitul peregrinărilor, vom avea o colecţie de păreri şi poveşti din toată ţara despre utilizarea bicicletei şi percepţiile românilor despre acest mijloc de transport fascinant.

Anton ajunge în 2 octombrie în Bucureşti, dinspre Mihăileşti, acolo unde îl va aştepta Alex Burlacu. Duminică, 3 octombrie, ne putem întîlni cu cicloturistul european în Parcul Izvor, la mesele de ping-pong, la ora 12. Putem afla direct de la el cum e să pedalezi 18.000 km prin Europa, să cunoşti oameni noi în fiecare oraş, să înfrunţi vremea rea şi să te bucuri de vremea bună în oraşe cu o istorie covîrşitoare în spate.

Vă aşteptăm la întîlnirea cu Anton Duma în 3 octombrie, la ora 12, în parcul Izvor!
Despre această întîlnire, şi la Biciclistul.ro.

Detalii despre Anton şi plimbările lui:

Cicloturist român

Colindă lumea pe bicicletă

A ajuns acasă

De vorbă cu Anton Duma

Descoperă lumea pe bicicletă

Un român face turul Europei pe bicicletă

Băcăuanul care a jurat, în faţa Turnului Eiffel, dragoste veşnică bicicletei sale

Foto: Anton Duma

4 replies on “Anton Duma, cicloturist european: popas în Bucureşti”

Dă şi tu vorba mai departe, să fim mai mulţi. Mulţam!

poate facem in viitorul apropiat o intalnire cu el aici la Centrul de Informare de Turism in sa, unde avem proiector si ecran, ca sa vedem colectia lui foto.

Da, ar fi bine să mai rămînă în Bucureşti şi sper să am timp să vin şi la centrul de informare, că luni începe corvoada universitară.

Comments are closed.