Categories
Plimbări

Mogoşoaia: propunere de plimbare familială

Ieri, 9 noiembrie, a fost o frumoasă zi de septembrie. După cursuri, o plimbare la Mogoşoaia, pe care v-o recomand mai ales dacă vreţi să pedalaţi acolo în familie.

În week-end am fost la Băneasa şi am pedalat cu părinţii şi copiii. Ieri am fost la Mogoşoaia să pedalez cu copilul. Este un traseu uşor şi la palat este o atmosferă relaxantă şi, dacă aveţi noroc, puteţi prinde chiar şi zone în care nu sunt parcate automobile.

Am luat-o din centru pe Bd. Ion Mihalache, apoi pe Calea Griviţei şi pe Bd. Bucureştii Noi. Am trecut cu atenţie pe sub podul Constanţa şi am continuat pe Şos. Bucureşti-Tîrgovişte. Mijlocul săptămînii, trafic nu foarte aglomerat, dar tot e bine să ai nişte căşti audio în urechi (dar nu da volumul la maximum) sau dopuri anti-zgomot de la un supermarket cu materiale şi accesorii de construcţii.

N-au fost probleme în trafic, mi s-a părut că şoferii au fost amabili şi toleranţi. Intrarea în palat e străjuită de o barieră ce nu lasă maşinile să intre chiar în buza clădirii brîncoveneşti. La intrare, cîteva biciclete în rastel, de închiriat gratuit, din partea primăriei, Oprescu avînd grijă să-şi scrie mare numele pe panou.

Parc liniştit, cu îngrijitori şi paznici care mănîncă salam şi brînză pe ziar. Terasă la parterul fostei case de oaspeţi, unde se poate mînca şi bea sub privirile vigilente ale cîinilor comunitari. Există în zonă un mic magazin şi un chioşc cu hot-dog şi băuturi.

Lacul desparte palatul de noile palate ale noilor burghezi români – vile groteşti, cu arhitecturi foarte variate, apărate de termopanele democratice şi albe.

Camerele de supraveghere în exces din parc nu-i vedeau pe puştanii care făceau trick-uri cu bicicleta pe capela istorică din mijlocul păduricii. Paznicul din zonă dormita pe o bancă, moleşit de soarele unui noiembrie înşelător.

Vă recomand să faceţi drumul ăsta în grup mai ales în week-end, cînd traficul chiar e degajat. Tot atunci e posibil însă să fie mai multă lume la palat şi, deci, mai mult stres.

2 replies on “Mogoşoaia: propunere de plimbare familială”

Comments are closed.