Categories
Plimbări Video

Pedalînd prin pădure, cu părinţi şi copii

Duminică, vreo 30 de părinţi şi copii s-au întîlnit la Băneasa pentru a pedala în grup. Prilej de socializare, de făcut planuri, de împărtăşit experienţe. Au fost acolo şi cîţiva celibatari nepărinţi, ca mine, ca să vă spună cum s-a desfăşurat plimbarea.

M-am simţit mai tînăr (decît sunt) printre atîţia copii aduşi la Băneasa de părinţii lor, pentru a pedala în aer curat. Abia pe la 11.30 a venit grosul grupului. Dotări moderne: cărucioare  speciale de cărat copilul, scaun în spatele bicicletei, căşti de tot felul. Silviu ne-a însoţit trăgînd după el căruciorul cu suc şi apă şi cîţiva băieţi s-au alăturat grupului, de dragul pedalării în acea zi cu o vreme ca de septembrie.

Am traversat pădurea pe traseele cu asfalt şi pe cele off-road , cu mare atenţie la maşinile care nu ne-au slăbit nici acolo. Copiii, probabil obişnuiţi să trăiască printre automobile, nu au considerat că acestea nu fac parte acolo din peisaj (cu excepţia unui băiat care mi-a explicat planul lui privind interzicerea accesului auto în pădure – vezi filmul). Părinţii însă s-au supărat foc şi i-au convins pe şoferii cronici să se întoarcă.

Părinţii au socializat pedalînd: am auzit poveşti din alte ture în familie, sfaturi tehnice şi de educaţie a copiilor, întîmplări amuzante din vacanţe. Din cînd în cînd, Geo Culda, preşedintele Asociaţiei Bate Şaua să Priceapă Iapa, se mai oprea pentru a le da cîte un sfat copiilor care atunci mergeau pentru prima oară cu bicicleta în grup. Speranţa lui Geo este ca aceşti părinţi să se împrietenească şi să-şi organizeze propriile excursii, fără a uita să-i ia şi pe copii cu ei.

Detalii în clipul de mai sus.

[poll id=”4″]

One reply on “Pedalînd prin pădure, cu părinţi şi copii”

ar trebui restrictionat accesul din ce in ce mai mult masinistilor in spatiul verde si pe trotuare… s-ar castiga foarte mult in bugetul statului daca ar fi amendati masinisti care parcheaza ilegal pe trotuar ,in statiile de autobuz sau exact pe putinul spatiu destinat pistelor de biciclisti
Din ce in ce mai mult se citeste disperarea pe fata lor din mai multe cauze, in primul rand lipsa locurilor de parcare.
Cand isi vor da seama de faptul ca bicicleta reprezinta cel mai eficient mijloc urban de transport nu vor exista sei indeajuns de late pentru fundul lor obez.

Share the Road!

Comments are closed.