Camera video HD Oregon Scientific ATC9K filmează la diverse calităţi, pînă la 1080p la 60 de cadre pe secundă. Face poze la 5 MP şi are acceptă un modul GPS care înregistrează locurile geografice pe unde treci.

Eu am luat camera şi modulul GPS la promoţie de la Emag.ro, cu vreo 1.100 de lei, în loc de 1.400 de lei (modulul GPS e în jur de 300 de lei). Dacă vă grăbiţi, mai prindeţi promoţia asta pe care n-am văzut-o la vreun alt magazin de gadget-uri.

Rezultatul plimbării de Crăciun, după filmare şi montaj, ar fi ăsta:

O poză cu Herăstrăul îngheţat şi una cu bicla mea ar arăta cam aşa:

Este uşor de instalat pe ghidon, pentru că ai în pachet şi cîteva benzi de cauciuc cu adeziv, inelul corespunzător şi tot felul de curele. Acumulatorul incorporate se încarcă numai prin USB  şi ai nevoie în plus de un card micro SD de generaţia a 4-a, de maximum 32 GB. Eu am luat unul de 16 GB de la Emag.ro, cu adaptor SD inclus. Cînd am dat drumul camerei, mi-a spus că pot înregistra la calitate maximă cam două ore şi 50 de minute. Bateria ţine însă vreo două ore, deci e bine să ai două încărcate, dacă eşti pus pe fapte mari.

Observaţii pe încercatelea

  • Micul ecran LCD te ajută să vezi ce filmezi. Dacă nu vrei să schimbi poziţia camerei atunci cînd apeşi pe butoanele de pe carcasă, foloseşte micuţa telecomandă din pachet.
  • Dacă anulezi afişarea pe ecran, foloseşte raza laser care-ţi arată în ce direcţie filmezi. După ce o activezi, stă aprinsă vreo 3 secunde şi apoi începe înregistrarea.
  • Rezistă foarte bine la trepidaţii, dar asta depinde şi de cît de bine este ancorată de ghidon. Dacă vrei să scapi însă de ele, ţine camera în mînă şi păstrează cealaltă mînă pe ghidon. O altă soluţie este să prinzi camera de cască.
  • Aparatul rezistă la mici şocuri, deci n-ar trebuie să se strice dacă o scapi pe jos.
  • De asemenea, este impermeabilă. Eu am filmat cîteva ceva în chiuvetă, dar o să pun o filmare decentă cînd va da o ploaie şi voi fi pe bicicletă. Şi telecomanda funcţionează sub apă, deci te poţi filma singur dacă o fixezi undeva cînd înoţi.
  • Sunetul se înregistrează foarte bine şi poţi regla sensibilitatea microfonului.
  • Poţi regla balansul de alb şi poţi mări sau micşora manual diafragma.
  • Modul Privat anulează sunetele de confirmare, dă volumul de play la zero, anulează LED-ul roşu intermitent din faţă.

Filmele salvate sunt în format MOV, deci nu le poţi vedea şi edita cu orice program. Pentru a le viziona, eu am folosit player-ul gratuit VLC şi pentru editare şi montaj poţi încerca CyberLink Power Director sau Corel Video Studio Pro X3.

Una peste alta, se anunţă un an bogat în filmări. Sper să fie şi interesante, pentru că aici nu te ajută camera video, oricît de performantă ar fi ea. Şi nu uitaţi, mai puteţi găsi pachetul cameră video Oregon Scientific ATC9K PLUS modul GPS gratuit la Emag.ro.

Şi pentru că am acest aparat în dotare acum, vînd modelul vechi, adică Oregon Scientific ATC3K. Preţul e de 300 de lei, dar ne înţelegem noi, dacă mă contactaţi.