Categories
De toate

N-avem piste, dar avem semafoare de 11.000 de euro bucata

Ştiaţi că… un semafor pentru biciclişti costă cam 11.000 de euro? Primăria a început să le instaleze, aflăm din presă. Trebuie să le vedem neapărat, sperăm că sunt din aur cu diamante!

Un gest normal din partea Primăriei Capitalei: o nouă investiţie inutilă, pe bani mulţi, pentru că se ştie că românii nu fac compromisuri de la calitate!

De la Realitatea.net aflăm că au început să se instaleze primele semafoare din seria de 548 de astfel de aparate. Ele sunt menite să-i domolească pe bicicliştii din traficul de pe pistele invizibile dedicate lor în capitala europeană Bucureşti.

Din moment ce primăria dă 6 milioane de euro pe aceste semafoare, deducem că fiecare dintre ele va avea diamante, sisteme computerizate şi chiar cîte un micuţ japonez într-însul, care se va asigura că semaforul merge bine tot timpul.

Cică sunt unele dintre semafoarele de 11.000 de euro bucata sunt montate pe Tineretului şi Calea Văcăreşti. Păi eu cred că ele pot constitui deja un obiectiv turistic pentru străini, pentru că aşa ceva nici Dubaiul nu are!

Ia să văd, vreo asociaţie care va cere lămuriri la primărie? Vreun mic protest al societăţii civile? Neah, e prea frig în perioada asta.

6 replies on “N-avem piste, dar avem semafoare de 11.000 de euro bucata”

semafoare de 6 milioane de euro zici … treaba serioasa :D … am zis de mai multe ori ca in urmatorii 3-5 ani infrastructura pentru biciclisti o sa fie cea mai trendy metoda de furat un ban public cinstit :)

cat despre asociatiile pe care le astepti sa se revolte si sa ceara lamuriri … nush ce sa zic … nu m-as mira sa aud ca au fost implicate si ele in asa achizitie banoasa … cinve tre sa faca putin consultanta si consiliere pentru toate masurile astea aberante :D

ar fi tare sa le ramana ceva maruntis rest de la semafoare si sa puna si cateva bike countere prin bucuresti … macar asa n-am mai fi obligati sa estimam numarul biciclistilor in functie de prezenta la cine stie ce plimbari si sezatori pe teme velo

tre sa fac un pelerinaj pana pe semafoarele deja instalate … sa le vad … sa le pozez … sa ma bucur de ele … pana nu le sparge cineva cu o piatra de 15000 de euro

Nu cred că asociaţiile fac aşa ceva, dar acum ar fi un moment bun pentru a cere explicaţii. Dar nu mă refer numai la asociaţii de profil, ci la societatea civilă în general.

din cate inteleg din stiea de la Realitatea, 6 milioane de euro este valoartea totala a proiectului care include si montarea semafoarelor. deci nu cred ca ne putem compara inca cu dubaiul :D intrebarea este daca semafoarele astea sunt bune de ceva. m-a amuzat ca cei de la realitatea au luat declaratii despre utilitatea semafoarelor pt biciclisti doar de la politisti si soferi :)))

am vazut minunea, aseara, in zona obor. cel mai tare este ca semafoarele respective fac exact aceleasi lucruri ca si cele de pietoni (sunt sincronizate perfect, practic sunt doua semafoare pe un stalp in loc de unul) si doi, arata identic cu cele vechi, de pietoni. nu vreau sa socotesc cati bani inseamna daca fiecare semafor din bucuresti a costat 11 mii de euro (daca informatia este exacta, pentru ca nu pot sa cred ca o carcasa de plastic, doua sticle, doua becuri, si eventual un circuit electronic ar putea costa mai mult de sa zic 200 de euro), dar cert este ca cineva a mancat aici o portie zdravana

Da, stim cu totii cine a mancat portia, dar nu asta e esential.
Important e ca de ani de zile Administratia Strazilor face doar ce vrea ea in materie de infrastructura biciclete, fara nicio treaba cu ce spun asociatiile si liderii de opinie in domeniu, fie in grupuri de lucru organizate chiar de Primarie (cum a fost cel organizat de Comisia de Transport), fie independent.

Asa cum a spus si George, se impun niste explicatii, pe care mi-ar placea sa le cerem saptamana asta, cat e fresh subiectul si nu mai apar alte pasaje suspendate.

Comments are closed.