Categories
Bicle Video

VIDEO Lecţia de Brompton din titan

Bicicleta Brompton din titan poate fi mijloc de transport pe stradă şi bagaj de mînă în avion sau în tren. Plierea se face uşor, din vreo trei paşi principali. Este atît de uşoară încît pare că pluteşti, nu că pedalezi.

Altfel îţi începi ziua cînd ştii că vei primi spre testare, de la Ciclissimo, o bicicletă pliabilă Brompton din titan! La Drumul bicicletei 18, micuţa portocalie s-a descurcat excelent.

Nu simţi diferenţa dintre un Brompton pliabil şi o bicicletă “normală”. Poţi merge repede (foaia este destul de mare), ai un schimbător cu 3 viteze, frîne pe faţă şi pe spate. Dar mai presus de toate, ai sub tine un mod de transport eficient, cu o greutate extrem de mică.

Cînd o pliezi, bicicleta devine un bagaj de mînă numai bun de luat în avion, în cafenea, în apartament, în excursie în oraş sau în tren. Pentru că a fost prima oară cînd am pus mîna şi picioarele pe un Brompton, am apelat la un expert – maestrul Dinu Lazăr. El foloseşte un Brompton de ani buni, participă la întîlniri ale bromptoniştilor, îi ştie toate componentele pe dinafară.

Iată cum se pliază o bicicletă Brompton, într-o demonstraţie făcută de dl. Lazăr:

Am sesizat un lucru referitor la ghidon: deoarece este înalt şi curbat, este bine să nu iei nici o mînă de pe el, ca să nu-ţi pierzi echilibrul. Oricum, cu puţin exerciţiu am putut conduce bicicleta cu o mînă, iar cu cealaltă am filmat secvenţele care au format frumosul clip de la Drumul bicicletei 18.

Cînd este pliată, bicicleta poate fi cărată de şa, există acolo chiar şi cavităţi speciale pentru degete. Cînd podeaua sau strada e lină, o poţi trage ca pe un bagaj cu role, deoarece este prevăzută cu rotiţe. Nu are cric, dar poate staţiona dacă-i pliezi rapid roata din spate, eliberînd o piedică.

Partea din spate se îmbină automat cînd o depliezi, acolo există o componentă din cauciuc siliconat, prevăzut să reziste la presiune şi greutate mari. Părţile se desfac prin simple came cu şurub. Ghidonul se “lipeşte” de restul părţilor pliate imediat ce eliberezi cama. Şaua se poate ridica astfel încît să stai aplecat deasupra bicicletei, într-o poziţie aerodinamică.

Bicicleta nu se găseşte în România, poate fi adusă însă la comandă. Despre preţ, numai de bine, nu vreau să vă dau palpitaţii precizîndu-l. Găsiţi însă Brompton-uri în magazine precum Ciclissimo, Veloteca, Bicishop.

Mulţumesc magazinului Ciclissimo pentru posibilitatea de a testa această minunăţie cu două roţi.

9 replies on “VIDEO Lecţia de Brompton din titan”

Imi place! intr-un minut si jumatate te plimbi cu ea, o pliezi, arati lent toti pasii, o asamblezi la loc gata de plecare si pornesti din nou la drum. Minunat!

Am văzut că ai specificat că se poate lua ca bagaj de mână în avion. Brompton-ul ăsta pare mai mic decât alte pliabile când e strâns. Mă întreb dacă Dahon-ul meu (are roți de 20”) o să intre la bagaj normal sau o să mă pună să plătesc extra.

Din cîte știu, numai Brompton-ul se califică drept bagaj de mînă la companiile mari (nu la low cost-uri), dar e mai bine să mai întrebi la compania respectivă și eventual în grupul Bicicliști urbani de pe Facebook.

Caut o roata spate brompton cu 3 viteze in butuc , pot fi contactat la 0721665487 ioan

Comments are closed.