Categories
De toate

Spre Budapesta, cu bicicleta în tren

Paşii mici se adună: SNCR a decis introducerea unui vagon cu spaţii pentru biciclete în anumite trenuri de la Braşov la Budapesta. Deci, dacă n-avem piste în România, acum ajungem mai uşor acolo unde ele există.

De la Cicloteque prin Ziare.com şi de la SNCFR aflăm că trenurile cu vagoane speciale pentru bicicloanţe vor circula între 22 aprilie – 30 octombrie 2011.

Vagonul se va afla în compunerea următoarelor trenuri intercity care circulă de la Braşov la Budapesta şi retur, astfel:

  • Intercity „Harghita” 366 Braşov (pl. 01.55)  – Budapesta (sos.16.20), în perioada 22 aprilie – 29 octombrie 2011
  • Intercity „Harghita” 367 Budapesta (pl. 06.40) – Braşov (sos. 23.34), în perioada 23 aprilie – 30 octombrie 2011

Pentru un dus, trebuie să dai 5 euro în plus pe bilet dacă vrei să-ţi iei bicicleta cu tine. Este admisă orice tip de bicicletă şi preţul este acelaşi chiar dacă bicicleta în chestiune este una pentru copii.

Aşteptăm cu interes şi vagoanele de acest tip pe ruta Bucureşti – Budapesta. În fond, tot Bucureştiul este capitala ţării!

Deci, cine vrea să inaugureze prima cursă istorică din 22 aprilie spre Budapesta?

Foto: Shutterstock

One reply on “Spre Budapesta, cu bicicleta în tren”

Deci e clar. Ceva ceva se misca. Da, intr-adevar, e frumos, insa 5 euro dus 5 intors plus biletul dus-intors aprox 80-100 euro si cheltuiala 20-50 euro pe zi, duce undeva la 120-150 de euro distractia. Drumul dureaza cam 26 de ore dus-intors deci mai raman 20-22 pt distractie, pedalare, socializare. Un efort financiar putin tras de par zic eu pt un week-end in Budapesta. Daca vrei sa stai mai mult si sa iei si bicla dupa tine se merita datorita libertatii de miscare si confortului oferit de bicla proprie. Oricum e un pas inainte vagonul-bicicleta. Avansam.

Comments are closed.