4 Responses

 1. Alex
  Alex at |

  Salut,
  Folosirea benzii în locul lanțului clasic poate fi o soluție pentru bicicletele de uz exclusiv urban. Pe lângă dezavantajele prezentate de tine, ar mai fi unul destul de important… nu există (încă) un chit de reparație pentru benzi.
  Pe de altă parte însă, din ce mai citeam prin alte locuri, se pare că folosirea acestor sisteme (poate) reduce greutatea bicicletei cu cel puțin 1kg… iar asta se poate trece ușor la capitolul “avantaje”.
  Acuma, ca la orice altă tehnologie nouă, prețurile-s prohibitive… iar despre performanțe și fiabilitate încă nu putem vorbi.
  Poate în viitor va deveni o soluție viabilă, însă până atunci, va sta la același nivel cu transmisia pe cabluri, cu cea pe arcuri și poate cu altele (dacă mai sunt și altele de care n-am auzit încă).

 2. ionel
  ionel at |

  S-au incercat tot felul de solutii pentru inlocuirea lantului clasic, din pacate nu s-a ajuns la un inlocuitor pe masura ! Toate aceste paleative sunt simple prostioare nefiabile, incomode si bineinteles foarte scumpe ! Viitorul pentru performanta va fi tot al lantului clasic !

 3. teapa?
  teapa? at |

  daca nu va suparati, cand anuntati castigatorii? Aveti lucrarile, pot fi citite de juriu, sigur nu e teapa?

Comments are closed.