Categories
Eco!

Măsuri antipoluare în Bucureşti: benzi mai late şi parcări pentru biciclete

Lărgirea benzilor de ghidaj şi amenajarea parcărilor pentru biciclete ar putea încuraja mersul pe bicicletă în cartierele foarte poluate ale Bucureştiului.

Cu alte cuvinte, ca să nu mai fie atît de poluate, unele cartiere bucureştene vor beneficia de amenajări pentru biciclişti, pentru a încuraja pedalarea şi mai puţin folosirea automobilului.

Aflăm de la Hotnews:

Cartierele Drumul Taberei, Mihai Bravu si zona Cercului Militar sunt printre cele mai nocive zone din Bucuresti, cantitatea de praf din aer depasind cu mult limitele maxim admise de normele europene, potrivit unui raport prezentat, miercuri, de Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Bucuresti.

Conform aceluiasi raport, primariile bucurestene au realizat in 2010, 31 din cele 43 de masuri obligatorii impuse de Consiliul General pentru imbunatatirea calitatii aerului la nivelul Capitalei.

Iar unele măsuri în curs de implementare sunt:

– edificarea de parcari supraetajate;
– extinderea benzilor pentru biciclete;
– amenajarea parcarilor pentru biciclete la institutiile publice.

Nu ne rămîne decît să sperăm că printre măsuri vor fi şi amendarea şoferilor care staţionează pe benzile de ghidaj şi acoperirea şi supravegherea viitoarelor parcări pentru biciclete.

4 replies on “Măsuri antipoluare în Bucureşti: benzi mai late şi parcări pentru biciclete”

Din articol reiese, mai degraba, extinderea in sens de lungime , nu de latime…. :(. Iar daca lungimea se refera la prostiile acelea de marcaje albe de pe trotuar, cu “bicla si pietoni tinandu-se de mana” la comun (sic)…..

De obicei merg la intimidare pe trotuar pe banda de biciclisti foarte foarte repede astfel incat sa ii sperii si sa intelega pietonii ca banda aia este a noastra si nu este o simpla linie pe jos. Ochelarii complet fumurii, si o statura destul de masiva si ceva muschi pe mine atrag atentia iar cand ma vede cineva singur intelege ca nu are sens sa se puna cu mine.

Alea sunt benzi pentru biciclete, scutere, role, pietoni, parcare. Daca vroiam sa merg pe trotuare o faceam si fara dungile alea inutile pe ele. Sa le faca pe strada daca vor sa zica ca au facut benzi de bicicleta, daca nu pot sa nu faca ca noi oricum mergem pe oriunde. Ce s-a facut pana acum se numeste m..e la ciclisti.

Şi tu cum îi sancţionezi pe aleşii noştri?

Comments are closed.