ACTUALIZARE

Urmăriţi Bicla.ro joi, 19 mai, pentru fotografii şi video de la eveniment.

Miercuri seară, în lume vor avea loc vreo 300 de plimbări cu bicicleta în grup, din seria Marşul tăcerii. Este o mişcare internaţională lansată în 2003, în Texas, menită să atragă atenţia asupra accidentelor în care au fost implicaţi biciclişti. În 18 mai, de la ora 19.30, bicicliştii bucureşteni se întîlnesc pentru a pleca în acest marş, în ediţia sa românească.

La iniţiativa lui Marian Vulpe, ne vom întîlni la intrarea în Parcul Drumul Taberei dinspre Pţa Sergiu Celibidache (Moghioroş) şi vom pleca, escortaţi de poliţie, pe traseul următor (vezi traseul pe Bikemap.net):

Pţa Moghioroş – Drumul Taberei – Răzoare – Panduri – 13 septembrie – Izvor – Bd. Naţiunile Unite – Parcul Izvor

Să fiţi acolo la ora 19.30, pentru a pleca pe traseu la ora 20. Încercaţi să fiţi îmbrăcaţi cu ceva alb.

Este Marşul Tăcerii, deci ar fi bine să nu se audă zgomote inutile – nici vorbe, claxoane etc. Evident, dacă este nevoie de un zgomot pentru a emite o avertizare în caz de pericol, se poate face o excepţie. Mai multe gînduri sunt pe blogul lui Vulupe, iată aici cele mai importante idei:

– nu stiu cat de multi ne vor observa in trafic sau dintre pietoni dar macar participantii sper sa ramana cu ideea ca traficul nu este un loc de joaca, ca trebuie sa fim atenti si sa ne protejam – dar ca in nici un caz nu suntem singuri si ca alaturi de noi sunt atatia altii care pedaleaza
– cred si sper ca marsul sa fie unul aparte – fara eroisme, fara depasiri, fara concurenta, fara bravada – cu capul in jos si in liniste, in felul asta impactul asupra celor care ne vor vedea va fi cu atat mai mare si poate se vor gandi de 2 ori inainte sa traga de volan sau de manerul portierei
– sper sa vad cat mai multi purtand casca de protectie, chiar daca uneori si eu mai renunt la ea :|

– daca peste cativa ani acest mars nu va mai avea sens si justificare, pot sa spun ca voi fi fericit – pana atunci insa, este nevoie de orice miscare ce poate atrage atentia ca soseaua nu este numai pt vehicule motorizate.

Confirmaţi participarea şi puneţi întrebări pe pagina de pe Facebook a evenimentului.

Foto: Amy Kelley