Poate vă amintiţi: acum cîteva zile lansam oferta de lecţii gratuite de pedalare pentru fetele care nu ştiu să biciclească. Scopul este să adunăm cît mai multe fete cochete la Skirtbike. Iată cum au decurs lecţiile pînă acum.

Performanța supremă la care aspiră biciclistul începător este echilibrul. Dacă urmărești mai multe persoane care abia învață să meargă pe bicicletă, observi câteva tipare care se repetă.

La lecțiile de pedalat am remarcat că fetele tindeau să-și concentreze toată încrederea și forța în brațe, pentru a controla stabilitatea bicicletei. Rezultatul: niște pendulări ale ghidonului care-ți urcau sufletul la gură. Rolul ghidonului este acela de a menține sau schimba direcția bicicletei, deci brațele trebuie să fie relaxate.

O altă tendință pe care-am remarcat-o la fete este mișcarea corpului în direcția brațelor. Spatele trebuie să stea drept, iar privirea tot timpul în direcția în care vrei să mergi.

A treia mișcare este cea a picioarelor. Pornirea este cel mai greu moment pentru că trebuie să intri în viteză și să-ți menții echilibrul. Teama de căzătură le făcea pe fete să pornească fără suficient avânt și să pună mult prea devreme al doilea picior pe pedală.

Din perspectiva instructorului, cred că cea mai grea încercare este să știi când să dai drumul bicicletei. În fond, echilibrul se învață prin dezechilibru.

Violeta Soare are 25 de ani și a terminat Politehnica. Deși a pornit cu teamă și începuse să-l ia pe „nu pot” în brațe, în două ore instructorii alergau cu limba scoasă în urma ei. La final, a fost destul de categorică:

N-am căzut, dacă asta vreţi să aflaţi, pentru că am avut trei oameni de nădejde în spate.

Delia Oniga are 25 de ani și este absolventă a Universității Media. Prietenii ei merg deja cu bicicleta și ar vrea să se plimbe împreună cu ei. A încercat să învețe mersul pe bicicletă, însă fără succes. „Am tendința să merg înclinat și mă dezechilibrez”, ne-a spus la începutul lecțiilor. După două ore, Delia a început să dea ture de parc singură. Încă nu reușește să ia curbele din prima, dar speră să învețe săptămâna asta. Este dispusă să participe la ieșirile bicicliste și să promoveze bicicleta la rândul ei.

Delia Oniga credea că lecţia trebuia să înceapă cu:

„Hei, salut! Faceţi şi consiliere psihologică înainte să mă urc pe bicicletă? Şi faza cu Skirtbike? Mă învăţaţi şi cum să port fustă?”

A fost surprinsă să i se spună de la început:

„Uite ăsta e ghidonul, astea sunt pedalele”. Aşa, aşa, habar n-aveam din ce e făcută o bicicletă.

Spre sfîrşitul lecţiei, se gîndea:

„Ah, merg pe bicicletă. Oare trece Edi prin parc la ora asta? Nu, sigur e acasă. Şi iau şi curbele uite-aşa!”

Foto: Simcute.ro

[poll id=”6″]