Bicla.ro pe Twitter Bicla.ro pe Facebook Trimite-ne un e-mail

Economia velo – bicicleta ajută la dezvoltarea turismului

Posted on 08 June 2011 de

Un om de afaceri adevărat vede oriunde un potenţial de dezvoltare. Iar în ciclism avantajele sunt evidente.

Turismul este în SUA una dintre cele mai mari industrii, creînd milioane de locuri de muncă şi sute de miliarde de dolari anual. Numai în Wisconsin, cicloturismul contribuie anual cu 1,5 miliarde de dolari la bugetul de stat.

Iată cele mai importante din idei dintr-un articol ce face parte din seria despre bikenomics, din publicaţia online Grist.org:

  • Mai mulţi oameni merg pe bicicletă decît schiază în SUA. Pedalarea recreaţională este un curent dominant în această ţară.
  • În Iowa, are loc anual cel mai mare eveniment cicloturistic. Pe traseu, oamenii cumpără alimente, băuturi, servicii de masaj, suveniruri etc.
  • Multe cheltuielile vin şi din tururi neorganizate, tururi familiale, improvizate. Ele implică nenumărate cheltuieli, inclusiv pe cazare pe traseu.
  • Există riscul ca bicicleta să fie clasificată drept exclusiv recreaţională, iar maşina să fie considerată în continuare principalul mijloc de transport în vacanţe.
  • Infrastructura este foarte importantă pentru a dezvolta cicloturismul.

Citiţi articolul original

Foto: Grist.org


Categorized Dezbatere

Tag-uri: , ,

One Response to “Economia velo – bicicleta ajută la dezvoltarea turismului”

  1. Perfect Bike says:

    Desi in Bucuresti am putea, probabil, lua in considerare un cicloturism, cred ca pentru celelalte orase din tara, turismul va salva infrastructura locala mai mult.


Trackbacks/Pingbacks

Leave a Reply


Evenimente viitoare

Carturesti.ro