Categories
Evenimente

Plimbarea parlamentarilor britanici

Aş fi putut da un titlu fancy pantsy în engleză, dar am scris în română ca să înţeleagă şi aleşii noştri: în Marea Britanie, parlamentarii susţin folosirea bicicletei.

De aia sunt aleşii poporului, ca să fie un exemplu pentru cetăţeni. Parlamentarii britanici au organizat o plimbare în grup cu bicicleta, pentru a promova acest mijloc de transport alternativ.

În România, singura parlamentară de care ştiu că se implică astfel este Alina Gorghiu, cea care organizează anual plimbarea Burta Jos. Mai există senatori şi deputaţi care declară că merg cu bicicleta, dar de cele mai multe ori acest gest este folosit în scop electoral.

În Marea Britanie, există Grupul Parlamentar Ciclist, cu membri din toate partidele politice. Plimbarea organizată de ei în 24 iunie a pornit de la London Eye şi a încercuit Westminster, pentru a se termina la Camera Lorzilor.

Palatul Westminster pune accent pe automobil: anul trecut, parcarea pentru biciclete a fost eliminată, pentru a face loc maşinilor ministeriale. Rastelurile din Star Chamber Courtyard au fost de asemenea scoase şi au fost înlocuite cu locuri de parcare auto.

Un nou plan naţional prevede să scoată pe străzi încă vreo 10.000 de biciclişti, printr-o campanie de promovare a beneficiilor pedalării.

Sursa: ETA

One reply on “Plimbarea parlamentarilor britanici”

[…] Pe Alina o puteți vedea pe bicicletă destul de des prin București, fără să fie urmărită de un alai de jurnaliști și cameramani. La fel îl puteți vedea pe Theodor Paleologu și pe… Nu, cam aici se termină lista parlamentarilor români care pedalează pentru că le place și ca să se deplaseze la și de la locul de muncă. Este momentul să-i facem pe mai mulți dintre ei să folosescă bicicleta, în cadrul acestei plimbări inspirate din cea britanică. […]

Comments are closed.