2 Responses

 1. The Boy Out Of Hell
  The Boy Out Of Hell at |

  Semnalizarea e un subiect tabu, nu o chestie de reflexe. Unii șoferi se gândesc că trebuie să fie ceilalți participanți la trafic atenți când schimbă ei banda sau direcția de mers, iar alții pur și simplu nu semnalizează din prea multă comoditate. Reticența șoferilor de a semnaliza nu se va vindeca nici cu o tonă de ardei iute.

  Condusul ține în cea mai mare parte de instinct, de felul fiecăruia de a fi. Așa că eu sunt ușor sceptic cu privire la rezultatele acestui studiu. Există o mare probabilitate ca în grupul experimental să se fi nimerit mai mulți șoferi pricepuți decât în grupul de control. Recunosc, nu știam de metoda arediului iute, însă ceea ce știu e că, dacă ești șofer și nu te-ai odihnit suficient, ori te duci să dormi, ori nu consumi cafea, pentru că un șofer cu cofeină în sânge e un pericol mult mai mare decât unul fără.

  Din propriile mele „cercetări”, am ajuns la concluzia că există și șoferi neatenți, dar și pietoni/bicicliști/motocicliști care o caută cu lumânarea. Iar șoferii cu adevărat buni ajung să facă greșeli grave în trafic din cauza șoferilor neatenți, teribiliști sau vitezomani.

 2. Jurnal de ciclista prin Bucuresti (2)- Elena Cîrîc

  […] O parte din șoferi acordă o atenție sporită cicliștilor, mai ales când văd o tipă în rochie pe bicicletă în fața lor, n-ar vrea s-o calce, nu? (Păcat de mașina!) Dar există și acei șoferi care mă enervează și atunci când conduc, de altfel. De obicei ei se află la volanul unui SUV și nu dau 2 bani pe ceilalți din trafic, mașina lor e mai rezistentă, ce le pasă? Nu semnalizează când schimbă banda, fac dreapta de pe banda 2, ies din parcare și se aruncă pur si simplu în fața ta s.a.m.d. Oglinda retrovizoare e un accesoriu inutil pentru ei. Și-atunci, un sfat pentru aceștia ar fi sa consume mai mult ardei iute! […]

Comments are closed.