Unii spuneau că se merge prea încet. Alţii spuneau că se merge prea repede. Unii erau nemulţumiţi deoarece nu se respectă regulile de circulaţie. Alţii voiau să încalce mai multe. Nimeni nu a părăsit însă grupul Masei critice din 24 iunie.

Au fost vreo 200 de biciclişti la start, au venit pe parcurs încă 100. Şarpele format din oamenii pe două roţi a înconjurat o bucată din Bucureşti, cu plecarea şi sosirea în Parcul Izvor. Masa critică devine tot mai critică şi parcă se şi respectă unele recomandări ale acestei mişcări: „dopuri” la trecerile prin intersecţii, evitarea teribilismelor etc.

Era amuzant să vezi cîte un biciclist oprit la un chioşc pentru a se hidrata sau a mînca ceva. Pînă termina, trecea şi coada coloanei prin dreptul lui, semn că am fost mulţi.

Asemeni spam-ului, poliţia a venit nesolicitată. La început un poliţist pe motocicletă, apoi o maşină, iar în final două maşini. Astfel am avut pasajul Basarab numai pentru noi pe sensul dinspre Titulescu. De altfel, nici pe sens opus traficul nu era aglomerat, iar automobiliştii încetineau pentru a ne vedea mai bine sau pentru a ne fotografia.

Nici un incident de tip PRO TV, dar au fost incidente precum:

  • zîmbete şi rîsete
  • discuţii în timpul mersului
  • muzică la boxe în rucsacul biciclistului
  • pene pe capul membrilor Tribului, aşa cum le-am sugerat la un moment dat
  • schimburi de biciclete pentru o bucată din traseu
  • claxoane „de bine” din partea şoferilor

Eu îmi tot doresc asemenea incidente în trafic. Iar incidentul cel mai grav mi-aş dori să fie o mare de biciclişti cu care să mă întîlnesc zilnic pe străzi. Astfel putem arăta că existăm şi suntem mulţi şi că merităm mai mult decît nişte benzi trasate pe trotuare.

Data viitoare va fi Cod roşu la Masa critică?

[poll id=”4″]

Foto: Mihai Aurelian, Facebook