Categories
De toate

Vezi în timp real cum se închiriază biciclete în lume

La concursul Open Data Challenge, o hartă interactivă a punctelor de bike-sharing din lume a cîştigat premiul I la categoria Visualization.

Dacă eşti la Londra şi vei lua avionul pentru a merge la Bruxelles, poţi vedea online cîte biciclete sunt la destinaţie disponibile la standurile de bike-sharing din oraş.

Bike Share Map este o aplicaţie extrem de utilă: o hartă interactivă îţi arată în timp real numărul de biciclete care se află prinse în suporturile din centrele publice de închirieri din peste 30 de oraşe din Europa, Australia şi SUA.

Dezvoltată de Oliver O’Brien, aplicaţia online se conectează la centrele de date din lume, extrage statisticile şi le prezintă într-o formă grafică plăcută. Poţi face zoom pe hartă, poţi selecta un anumit centru din oraş, poţi vedea statisticile de închiriere ale zilei respective.

Oliver are un întreg portofoliu de aplicaţii de vizualizare de acest tip.

Aplicaţia a cîştigat premiul I la categoria Visualization a concursului Open Data Challenge.

Via Nicolaie Constantinescu (Facebook)

Foto: Public Data

One reply on “Vezi în timp real cum se închiriază biciclete în lume”

Cu atatea evenimente in desfasurare si cu multi oameni entuziasmati in privinta unei plimbari cu bicicleta prin Herastrau, nu ne-ar strica si noua un astfel de sistem. Oricum, ar trebui un sistem care sa iti spune numarul total de biciclete disponibile, de la fiecare firma de inchiriat, nu doar cele dispuse sa afiseze aceste date.

Comments are closed.