Categories
De toate

Şeile fără nas, soluţia pentru bicicliştii potenţi

Presiune în zona perineală, urinat cu sînge, scăderea potenţei… Tot felul de ameninţări la adresa bărbaţilor cărora le place să pedaleze. Adevăr sau ficţiune?

Umblă prin tîrg un zvon potrivit căruia şeile tradiţionale ale bicicletelor afectează prostata la bărbaţi şi anumite părţi intime la femei.

Se pare că, dacă nu eşti atent ce şa foloseşti, poţi da în hemoroizi şi impotenţă. Femeile ar putea dobîndi “vulva biciclistului” şi ar putea dezvolta infecţii.

Cercetătorii de la National Institute for Occupational Safety and Health (NIOSH) au studiat efectele şeii asupra poliţiştilor pe bicicletă. Ei au observat că aceştia aveau erecţii de durată mai mică decît cei care nu pedalau în mod regulat.

Într-un studiu mai recent, li s-au oferit şei “fără nas” unui grup de 121 de poliţişti din cinci oraşe. Acestea au redus presiunea în zona perineală cu 66%. După şase luni, numărul poliţiştilor care au raportat dureri la scrot a scăzut de la 3 din 4 la 1 din 5.

Iată în ce constă o şa fără nas:

Bicicliştii profesionişti nu folosesc însă şeile fără nas, deoarece acestea nu permit schimbarea poziţiei şi fac inutile strategiile de pedalare diferită în funcţie de situaţie.

Există mai mult de 10 modele de şa alternativă în lume, una dintre ele fiind Spongy Wonder (67 de euro), care constă în două suprafeţe din burete.

Sursa: Philly.com

Foto: Genibook

Citeşte şi:

Bicicleta nu ţi-o face mai mică, ci te ridică

3 replies on “Şeile fără nas, soluţia pentru bicicliştii potenţi”

salut!
o intrebare: ai idee daca exista magazine care comercializeaza astfel de produse in Romania?

merci

Eu n-am văzut la noi în magazine. Caută “noseless saddle” pe Web.

Istoria si moda se pare ca se tot repeta ! Chestia asta cu “noul” model de sa s-a mai dezbatut si in urma cu vreo douazeci de ani. De vazut cataloagele Bruegelmann de prin anii ’80-82. Si atunci se dezbatea acest concept de sa “cârnă” cu avantajele si dezavantajele ei. Pana la urma a iesit invingatoare tot saua clasica ! Si in prezent va fi la fel !

Comments are closed.