Bicla.ro pe Twitter Bicla.ro pe Facebook Trimite-ne un e-mail

Şeile fără nas, soluţia pentru bicicliştii potenţi

Posted on 26 July 2011 de

Umblă prin tîrg un zvon potrivit căruia şeile tradiţionale ale bicicletelor afectează prostata la bărbaţi şi anumite părţi intime la femei.

Se pare că, dacă nu eşti atent ce şa foloseşti, poţi da în hemoroizi şi impotenţă. Femeile ar putea dobîndi “vulva biciclistului” şi ar putea dezvolta infecţii.

Cercetătorii de la National Institute for Occupational Safety and Health (NIOSH) au studiat efectele şeii asupra poliţiştilor pe bicicletă. Ei au observat că aceştia aveau erecţii de durată mai mică decît cei care nu pedalau în mod regulat.

Într-un studiu mai recent, li s-au oferit şei “fără nas” unui grup de 121 de poliţişti din cinci oraşe. Acestea au redus presiunea în zona perineală cu 66%. După şase luni, numărul poliţiştilor care au raportat dureri la scrot a scăzut de la 3 din 4 la 1 din 5.

Iată în ce constă o şa fără nas:

Bicicliştii profesionişti nu folosesc însă şeile fără nas, deoarece acestea nu permit schimbarea poziţiei şi fac inutile strategiile de pedalare diferită în funcţie de situaţie.

Există mai mult de 10 modele de şa alternativă în lume, una dintre ele fiind Spongy Wonder (67 de euro), care constă în două suprafeţe din burete.

Sursa: Philly.com

Foto: Genibook

Citeşte şi:

Bicicleta nu ţi-o face mai mică, ci te ridică


Categorized De toate

Tag-uri:

6 Responses to “Şeile fără nas, soluţia pentru bicicliştii potenţi”

 1. stefan says:

  salut!
  o intrebare: ai idee daca exista magazine care comercializeaza astfel de produse in Romania?

  merci

 2. ionel says:

  Istoria si moda se pare ca se tot repeta ! Chestia asta cu “noul” model de sa s-a mai dezbatut si in urma cu vreo douazeci de ani. De vazut cataloagele Bruegelmann de prin anii ’80-82. Si atunci se dezbatea acest concept de sa “cârnă” cu avantajele si dezavantajele ei. Pana la urma a iesit invingatoare tot saua clasica ! Si in prezent va fi la fel !

 3. Dan says:

  Eu nu cred ca este adevarata partea asta cu afectatul. Efectul activitatii sportive desfasurate bate partea negativa. La pedale inainte.

 4. Ilarian Moresteanu says:

  Buna ziua,rog pe un specialist sa-mi spuna daca exista sei de bicicleta pentru persoanele operate de prostate si de unde pt fi procurate ?


Trackbacks/Pingbacks

Leave a Reply


Evenimente viitoare

Carturesti.ro