Respiraţi adînc, urmează o serie de planuri de piste mioritice! Sigur, este vorba despre benzi de ghidaj şi edilii abia se gîndesc la ele, dar oricum…

Consiliul Judetean va construi pista pentru biciclisti pe traseul Carei-Foieni-Berea

Informaţia zilei

Proiectul “Realizare pista pentru biciclisti in zona Carei- Foieni-Berea” urmareste realizarea unei piste pentru biciclisti in judetul Satu Mare care va conduce la fluidizarea traficului rutier in zona Carei-Foieni-Berea, cresterea nivelului de siguranta a traficului in aceasta zona si imbunatatirea accesului persoanelor din mediul rural urban in aceasta zona. Traseul propus este semnificativ din punctul de vedere al circulatiei cu bicicleta, acesta fiind utilizat zilnic de aproape 500 de persoane angajate la fabrica situata intre Carei si Foieni.

De asemenea, investitia este oportuna deoarece va asigura protejarea mediului inconjurator prin reducerea emisiilor de gaz ca urmare a utilizarii pistei de biciclisti in defavoarea transportului cu autoturismul, contribuind totodata la asigurarea unui climat climat ecologic in judetul nostru, dar si la dezvoltarea potentialului turistic al judetului nostru.

Valoarea totala a proiectul va fi de 4887,675 mii inclusiv TVA, cu o durata de implementare de 18 luni. Finantarea solicitata este in cuantum de 2.500 mii lei.

Resita, pe drumul spitelor de bicicleta

Timiş Online

„La iniţiativa primarului, a fost aprobată lista străzilor, a vecinătăţilor, a trotuarelor şi a spaţiilor gazonate ce aparţin domeniului public al municipiului Reşiţa, în vederea implementării Programului de realizare a pistelor de biciclişti. Acest proiect este finanţat de Administraţia Fondului pentru Mediu, în baza contractelor multianuale încheiate, în limita fondurilor prevăzute cu această destinaţie, în scopul îmbunătăţirii calităţii mediului prin înlesnirea transportului mai puţin poluant, în condiţii de siguranţă. Pentru realizarea acestor piste de biciclete sunt puse la dispoziţie terenurile necesare ce cuprind atât străzi din municipiul Reşiţa cât şi vecinătăţi, trotuare şi suprafeţe gazonate în peluze“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

De asemenea, a fost aprobat încă un proiect de hotărâre vizând studiul de fezabilitate al iniţiativei ce vizează amenajarea de piste pentru biciclişti, între cartierul Lunca Bârzavei şi centrul vechi al municipiului Reşiţa, realizat de către o societate din oraş.

Baia Mare vrea sa obtina o finantare de 3,2 milioane de lei pentru cinci piste de bicicleta

eMaramureş

Consilierii locali din Baia Mare au votatat astazi, 21 iulie, o hotarare care permite depunerea in vederea finantarii a unui proiect care vizeaza amenajarea a cinci piste pentru biciclisti. Valoarea totala a investitiei este de 3,2 milioane lei, plus TVA-ul aferent de 774.000 lei, Primaria Baia Mare urmand sa achite, in cazul in care se vor obtine banii, 10% din valoarea proiectului. Circa 35 de kilometri de piste ar putea fi amenajate daca proiectul va obtine acordul de la Fondul de Mediu.

Unii dintre consilieri s-au aratat sceptici fata de aceasta initiativa si au solicitat lamuriri city managerului Vaile Barbul. Alesii au considerat ca in acest fel va fi afectat traficul pietonal, pentru ca trotuarele se vor ingusta prea mult.

Alba Iulia va avea 20 de km de piste de biciclete

Informaţia de Alba

Municipalitatea albaiuliană demarează în această perioadă un proiect, la finalul căruia se vor construi 20 de kilometri de piste de biciclete. Respectivul proiect este finanţat în mare parte de către Ministerul Mediului şi Pădurilor. În şedinţa de consiliu local din această săptămână, aleşii locali au aprobat participarea administraţiei locale la acest proiect în valoare de 3,1 milioane de lei din care 83,5% din sumă urmează să fie finanţată prin fondul de mediu. Primăria Alba Iulia va contribui în acest proiect cu 16,5% din valoarea proiectului, adică aproximativ 500.000 lei.

Se cauta un traseu prin padure pentru biciclisti

Eco Magazin

In cautarea unei… aventuri sanatoase, tinerii vor pregati marcaje pentru semnalizarea traseului dibuit prin padure. Odata stabilit, drumul va fi marcat si in loc de… buletin va primi o… harta. In speranta ca traseu „nou-nascut” va fi folosit de cat mai multi argeseni carora le place sa se plimbe cu bicicleta, „parintii” nu-l vor tine secret, ci vor distribui pliante cu informatii despre „copil”.

In calitate de colaboratoare la proiect, primariile din Draganu si Bascov au ca sarcina sa intretina, pe viitor, ruta destinata vehiculului cu doua roti ce va fi marcata in aceasta vacanta de vara de voluntarii Fundatiei „Compartir” cu ajutorul tinerilor inscrisi in tabara.

Angajatii APM Brasov au adoptat mijloace “verzi” de transport

Braşovul la tine acasă

Un numar de 8 functionari publici, din cadrul Agentiei pentru Protectia Mediului Brasov, au ales sa protejeze mediul inconjurator si propria sanatate, deplasandu-se la serviciu cu ajutorul bicicletelor.

Conducerea APM Brasov a asigurat conditii optime de parcare pentru mijloacele “verzi” de transport, prin amenajarea unui spatiu corespunzator la subsolul institutiei, dorind sa impulsioneze si alti colegi ai “biciclistilor” sa le urmeze exemplul.

Foto: Shutterstock

Notă: Acest articol n-ar fi fost posibil fără căutările realizate cu Zelist Monitor.