Categories
Poveşti Video

VIDEO Amintirile unui locuitor al străzii Mătăsari

Un locuitor al străzii Mătăsari, acum în vîrstă de 62 de ani, îşi aduce aminte cum era viaţa în cartier şi cum bicicleta era folosită ca mijloc de transport individual.

La festivalul Femei pe Mătăsari, poveştile prezentului s-au împletit cu cele ale trecutului. Pe strada Mătăsari, a fost creată o bucată din atmosfera din Bucureştiul de altădată.

Am avut ocazia să stau de vorbă cu unul dintre locuitorii de pe strada Mătăsari de acum cîteva decenii. Bărbatul îşi aminteşte cum se juca în acea zonă, cu ce probleme se confruntau atunci, întîmplări cu unii vecini celebri astăzi.

Domnul de pe Mătăsari crede că reglementarea este cheia fluidizării traficului în Bucureşti prin folosirea bicicletei. El nu înţelege de ce acum nu se respectă legea şi de ce nu există toleranţă pe străzi din partea automobiliştilor.

Despre cum era folosită bicicleta în Bucureşti acum zeci de ani şi alte istorii interesante din Capitală, în clipul acesta:

Este al treilea şi ultimul film din seria de trei despre Mătăsari. Primul a fost un reportaj general de la festival şi al doilea s-a focalizat pe plimbarea pe biciclete a fetelor, ultimul moment al evenimentului organizat de Beneva.