Apă, măşti medicinale, o ambulanţă, vreo 150 de oameni pe două roţi. Ne-am plimbat azi demonstrativ prin Bucale, pe 36 de grade Celsius, pentru a-i sprijini pe cei cinci membri ai echipei Paramongols în aventura care va începe în curînd.

La Mongol Rally, sunt 420 de echipaje şi unul este din România. Patru băieţi şi o fată vor străbate jumătate de Glob într-o ambulanţă, pe care o vor dona la destinaţie. Pe drum, vor încerca să ajute oamenii din punct de vedere medical şi vor lua persoane care fac autostopul.

Pentru a sprijini această iniţiativă, marşul de azi s-a pus în mişcare pe la ora 12. Am mers puţin, dar cu spor, cu oprirea la Atelierul de Producţie, pe Splaiul Unirii. Cu poliţie şi jandarmerie (şi cu inutila lor prezenţă, avînd în vedere traficul de sîmbătă şi educaţia participanţilor), cu apă aruncată pe biciclişti din ambulanţa românească, cu o viteză de croazieră de vreo 10 km/h.

Echipajul românesc va pleca în 25 iulie spre Ulan Bator. Vor parcurge 16.000 km şi vor traversa cinci lanţuri muntoase, trei deşerturi şi 20 de ţări. Încă îi mai puteţi ajuta, citiţi aici cum.