Senzaţional! Numai în textele care urmează veţi vedea legătura dintre un urangutan biciclist, producţia în creştere în domeniul mijloacelor de transport cu două roţi şi amenajarea de noi piste în Românica!

Fabrica de la Reşiţa a ajuns la bicicleta cu numărul 500.000

Adevărul

Luna august a adus echipei de la VeloCity, cei care asamblează biciclete la Reşiţa încă din anul 2008, o realizare în plus. Mai exact s-a ajuns la bicicleta cu numărul 500.000, prilej cu care cei mai vechi dintre angajaţi au primit câte o diplomă de fidelitate şi o bicicletă.

Directorul executiv, Marius Mihăilă a declarat că unul dintre scopurile fabricii este acela ca anul acesta să se extindă în Parcul Industrial Valea Ţerovei, pe un teren de aproape cinci hectare. Acesta este un proiect de circa patru milioane de euro, care va crea cel puţin 400 de noi locuri de muncă la Reşiţa „Am reuşit să producem jumătate de milion de unităţi. Este un eveniment care merită să fie sărbătorit, având în vedere că, înainte de aceasta, niciunul dintre cei care lucrăm acum la VeloCity nu a asamblat biciclete“, a declarat Marius Mihăilă, directorul executiv al VeloCity.

Piste pentru bicicliştii pe două bulevarde din Bistriţa

Adevărul

Consiliul Local a aprobat realizarea a peste 12.000 de metri pătraţi de piste de bicicletă în municipiul Bistriţa şi cartierele aferente. Bicicliştii bistriţeni s-au arătat extrem de încântaţi de proiectul care costă peste 730.000 de euro.

Municipiul Bistriţa vrea să se alăture altor oraşe din ţară care accesează fonduri pentru realizarea de piste de bicicletă în oraş, încercând în acest fel să contribuie la protejarea mediului înconjurător. Consilierii locali au aprobat depunerea la Ministerul Mediului a proiectului, „Realizarea pistelor pentru biciclişti în municipiul Bistriţa”.

Urangutanul ciclist

Evenimentul

În Tailanda, un urangutan pe nume Bam merge cu bicicleta în cadrul grădinii zoologice în care este găzduit, cu scopul de a le atrage atenţia copiilor şi tinerilor asupra purtării echipamentului de protecţie, în special a căştii, relatează gentside.com.

Animalul în vârstă de 8 ani le-a arătat vizitatorilor parcului din districtul Dusit că poate manevra fără probleme vehiculul cu două roţi şi alte două roţi ajutătoare, fără a uita să-şi pună pe cap un accesoriu indispensabil călătoriilor cu bicicleta: casca.

M55 – Bicicleta de 35,000 de euro

Yuppy

In primul rand trebuie sa laudam acest proiect, chiar daca inca nu l-am prezentat, pentru faptul ca a fost brevetat chiar langa tara noastra, in Ungaria.

Asadar, vecinii nostri au reusit sa construiasca o bicicleta care foloseste ideea de „hybrid” din domeniul auto, numai ca o adapteaza pentru mersul pe doua roti.

In linii mari M55 este o bicicleta normala la care s-a adugat un motor electric care preia energia formata din pedalare si o dezvolta venind astfel in ajutorul ciclistului. Practic, motorul electric te ajuta sa ajugi la o viteza mai mare, pedeland mai rar.

Bicicleta este realizata din aluminiu si beneficiaza de cele mai performante sisteme de franare. Totusi, la capitolul minusuri incadram greutatea exagerata, 62 de kg si pretul incredibil de piperat, 35,000 de euro.

Piste de biciclete in Braila

România pozitivă

Vesti bune pentru amatorii de biciclete din Braila! Primăria Brăila va amenaja piste pentru biciclete pe principalele străzi din municipiu. Valoarea proiectului este de 3 milioane de lei, potrivit administratie.ro.

Conform proiectului, pista pleacă de la şoseaua de centură, continuă pe str. Grigore Alexandrescu până în Parcul Monument, iar din Parcul Monument până la Stadionul Municipal, după care va ieşi pe şoseaua Buzăului.

Proiectul are o valoare trei milioane de lei, iar fondurile vor fi asigurate 25% de la nivel local, iar 75% de la nivel guvernamental.

Foto: Metro UK

Notă: Acest articol n-ar fi fost posibil fără căutările realizate cu Zelist Monitor.