Categories
Foto Plimbări Video

VIDEO şi FOTO Am pedalat cu Alex, ca să atragem atenţia

“Pedalează cu Alex” a fost o plimbare simbolică prin Bucureşti, organizată de Alex Tache şi “Copii în dificultate”, pentru a atrage atenţia asupra faptului că există semeni cu dificultăţi locomotorii.

Înainte de plecare, am fost impresionat de un puşti care împărţea abţibilduri celor care urmau să participe la “maraton”. În cîteva minute, a reuşit să-i marcheze pe spate cu stickerul pe toţi cei aproximativ 50 de biciclişti adunaţi la intrarea în Herăstrău, în 3 septembrie.

Despre Alex Tache aţi citit şi pe acest site. Era puţin emoţionat înainte de start, dar totul s-a rezolvat cînd a început să pedaleze. A fost o plimbare liniştită, prin centrul oraşului, sub privirile admirative ale pietonilor şi ale celor cîtorva automobilişti.

La finiş, bicicliştii au primit medalii şi insigne şi s-au răcorit cu energizante şi apă. Alex ne-a mulţumit tuturor la portavoce, dar bucuria care i se citea pe faţă ar fi fost de ajuns, în lipsa cuvintelor.

Ne gîndim des să ne schimbăm bicicleta sau să-i cumpărăm accesorii moderne. Nu ne gîndim însă că, de fapt, avem tot ce ne trebuie: un corp care ne ascultă comenzile. Pentru alţi semeni ai noştri, fiecare următoare mişcare trebuie bine gîndită şi, pentru a pedala, au nevoie de biciclete speciale sau de trike-uri. Sper să mai fie astfel de plimbări simbolice în Bucureşti.

Foto: Simcute.ro

6 replies on “VIDEO şi FOTO Am pedalat cu Alex, ca să atragem atenţia”

Eu am pornit filmuleţul să te văd pe tine, dar tu ca de obicei fimezi…

Iar pe mine nu mă filmează nimeni, pentru că nu sunt videogenic, cum ar veni.

Multumesc foarte mult pentru participare si implicare.Poate se va face o reeditare.

Am pedalat impreuna cu Alex si am simtit din plin bucuria solidaritatii. Am redescoperit, de asemenea, bucuria de a merge pe bicicleta. Felicitari, domnule Popescu, pentru postarea fotografiilor, a filmuletului si a comentariilor dvs. despre eveniment. Felicitari si tie, Alex, pentru puterea de a lupta. Catalina Constantin… mama pustiului care impartea abtibilduri:).

A fost foarte frumos…mi-a placut si as vrea tare mult sa se repete pentru a se bucura si mai multi si mai mult…e o sansa si pentru copiii speciali,eu asa le zic,pentru ca Alex e un tip foarte tare!Chestia cu abtibildurile m-a facut sa ma simt util.Vreau sa multumesc mamei mele si tatalui meu pentru toate …ca am avut inca o ocazie sa le spun cat sunt de fericit ca ii am. Semnatura: pustiul cu stikere/abtibilduri :)

Comments are closed.