Înainte de plecare, am fost impresionat de un puşti care împărţea abţibilduri celor care urmau să participe la „maraton”. În cîteva minute, a reuşit să-i marcheze pe spate cu stickerul pe toţi cei aproximativ 50 de biciclişti adunaţi la intrarea în Herăstrău, în 3 septembrie.

Despre Alex Tache aţi citit şi pe acest site. Era puţin emoţionat înainte de start, dar totul s-a rezolvat cînd a început să pedaleze. A fost o plimbare liniştită, prin centrul oraşului, sub privirile admirative ale pietonilor şi ale celor cîtorva automobilişti.

La finiş, bicicliştii au primit medalii şi insigne şi s-au răcorit cu energizante şi apă. Alex ne-a mulţumit tuturor la portavoce, dar bucuria care i se citea pe faţă ar fi fost de ajuns, în lipsa cuvintelor.

Ne gîndim des să ne schimbăm bicicleta sau să-i cumpărăm accesorii moderne. Nu ne gîndim însă că, de fapt, avem tot ce ne trebuie: un corp care ne ascultă comenzile. Pentru alţi semeni ai noştri, fiecare următoare mişcare trebuie bine gîndită şi, pentru a pedala, au nevoie de biciclete speciale sau de trike-uri. Sper să mai fie astfel de plimbări simbolice în Bucureşti.

Foto: Simcute.ro