Categories
Evenimente

Antrenează-te pentru pentatlonul de la iVelo Bike Day

Sunt cinci probe la care vei participa exclusiv cu bicicleta. Citeşte descrierile probelor, ca să ştii la ce să te aştepţi cînd vei concura la pentatlonul de la iVelo Bike Day.

Proba 1: Tur Velo

E destul de simplu, aici nu e mare lucru de spus. Este pur şi simplu o plimbare prin centrul oraşului. Este o probă necesară dacă vrei să mergi mai departe. Nu uita că trebuie să te înregistrezi online înainte de a merge la faţa locului!

Proba 2: Slow Bike

Trebuie să-ţi menţii echilibrul, în timp ce mergi cu o viteză cît mai mică. Eşti depunctat dacă opreşti bicicleta, dacă atingi pămîntul cu piciorul, dacă te ridici din şa etc. Trebuie să termini proba în minimum 60 de secunde.

Proba 3: Îndemînare şi forţă

Bicicliştii trebuie să evite situaţiile periculoase care pot apărea în trafic: obstacole, intimidări, carosabil prost etc. Şi aici fiecare greşeală este depunctată.

Proba 4: Spinning

Adică pedalare pe loc. Trebuie să-ţi adaptezi efortul la condiţiile date – tipul traseului, distanţa etc. Proba se desfăşoară sub coordonarea antrenorilor specializaţi.

Proba 5: Puzzle

Este necesar să identifici părţile componente ale bicicletei şi să reglezi minimal unele sisteme. Proba are limită maximă de timp şi va fi eliminatorie pe fiecare sarcină.

Citiţi detalii despre aceste probe la Green Report şi nu uitaţi să vă înregistraţi dacă doriţi să participaţi. De asemenea, citiţi despre oportunitatea de a cîştiga o bicicletă şi votaţi bicicletele preferate! Evenimentul există şi pe Facebook.

Foto: Shutterstock