Categories
De toate

Să ne învățăm copiii să respire benzină

Petrom a avut un profit nemaivăzut pînă acum. Românii merg cu mașina la munte și la mare, pe distanțe mici și pe alte continente, indiferent de criză și de cîți copii au în portofoliu.

Două știri față în față, în aceste zile:

Vanzarile firmei Eurosport Deva, cel mai mare fabricant de biciclete din sud-estul Europei, au crescut in anul 2011 cu 13 la suta. Firma din Deva produce marca DHS si este importator pentru marca GT, fabricata in Taiwan. Cifra de afaceri a Eurosport a fost, anul trecut, de circa 110 milioane de lei, adica peste 25 de milioane de euro. (Green Report)

Grupul Petrom a înregistrat anul trecut un profit record în creştere cu 72%, la 3,759 miliarde lei (887 milioane euro), cel mai mare câştig înregistrat vreodată de o companie din România, după ce în ultimul trimestru a raportat un profit în urcare cu 8%, la 838 milioane lei (203,7 milioane euro), potrivit Mediafax. (Realitatea)

Eu mi-aș fi dorit ca cifrele sau numele companiilor să fie inversate sau apropiate. Pentru că asta am văzut în Europa. Acolo se invocă viața copiilor cînd se promovează transportul alternativ, aici CSR-ul și oportunismul finanțărilor europene.

Dragi părinți, învățați-vă copiii să respire corect: inspir benzină, expir benzină, inspir benzină, expir benzină…